Olika känslor.

Dessa tankar, dessa känslor. Jag undrar om det kommer gå över. Som det blev nu..visst en förbättring men jag förväntade mig mer endå tror jag. Känner så nu.
Och jag ska nog göra något åt det, jag klarar inte bara sitta och inte gilla det. Vet jag inte är nöjd, varför inte fixa det?
Det som oroar mig är att även efter den gången blir jag inte nöjd iheller.. men hur ska jag veta det nu.. hur vet jag att bilden jag har nu, får jag den så är jag nöjd, som jag hoppas på.
Eller får jag den så ändrar sig bilden och jag vill sträva efter annat.. så att säga, jag kommer aldrig bli nöjd. Då är det ju inte fel på bilden..det är fel på mig.
Men hur vet jag?

Äsch.. svammel..

Vill ha sommar och en underbar klänning som jag hittat. Ska fan börja köra med hellånga klänningar.. muhaha. Nej men jag är antingen för kortkort eller hellångt, hatar allt där imellan, passar inte mig :P
Och hellånga kan va sexiga.. helst i tub som denna :)



//Out

Anonyma kommentarer

Varför måste människor när de kommenterar "negativt" vara anonyma? Det är fritt att kommentera och ha din åsikt bra som dålig. Men va inte anonym.
Jag har också suttit och läst bloggar och reagerat dåligt och vill va kräkig.. men sen skriver jag inget om jag känner att jag inte kan stå för det.
Ibland känner jag att jag kan stå för det eller ibland att jag inte kan stå för mina åsikter, att jag inte vill personen ska veta det är min åsikt.

Därför har jag många gånger hållt kommentarer inne för jag känner att jag kan inte skriva ut mitt namn och bloggadress (eftersom jag har en ju) till denna person.
Och då anser jag att denna person behöver inte ha min negativa kommentar iheller.
Och jag känner mig faktiskt feg om jag skriver en kommentar och inte kan stå för det. Jag vill inte vara en sådan person.

Och det är det jag menar med alltid vara ärlig med.. jag tycker jag alltid är ärlig.. inte att jag alltid säger alla mina åsikter och allt jag tycker, men det jag väljer att säga är sant i alla fall och jag kan stå för dem.
Kan jag inte håller jag käft.. och absolut inte "gömmer" mig.

Och ja, därför anser väl jag lite med.. asså kommentera vad du vill men varför inte ens våga skriva ditt namn? Varför ska du då ge mig din åsikt? Vad är den värd om jag inte kan veta vem det är från eller få chansen att svara tillbaks på den?

Och det är därför jag med låter min blogg vara öppen för kommentarer, behöver inte godkänna dem. Skriv va fan ni vill.. Det jag anser vara syftet.
Men ni, som är anonyna, kan åtminstonde stå för det. Är ju enkelt för mig att inte ens låta era kommentarer synas.
Men det är inte mina så inte jag som behöver skämmas över vara feg.


//Out

22 mars

Tänkte blogga lite snabbt innan dax för dra till jobb. Stängning idag.. men va gör det, bara en vanlig tisdag så :P

I helgen va det lugnt, åkte med killen upp till hans föräldrars stuga i lördags. Han skulle hjälpa sin pappa sätta upp nya alarmet men jag tog med mig datorn.
För jag är inte direkt personen som bara kan sitta rätt upp och ner i en stuga och "njuta av naturen". Blir för rastlös, även om där är jätte mysigt :)
Men en kopp varm te framför brasan och datorn i knät passade mig alldeles utmärkt :P Hehe.. datornörd? Ja nog lite ;P

I söndags va det lugnt med, åkte in till stan, blev bara köpandes av trosor.. har någon jävla fix p trosor.. älskar det hehe och min kille får spel. Kan aldrig låta bli :)
Sen va vi hemma, kollade på filmer och mös.

Vår kära Bailey har skadat benet :( Vi kom hem förra tisdagen efter jobb och såg han haltade, jag blev helt orolig och sa att vi måste in till veterinären bara för i alla fall kolla som inget är brytet, som det tur nog inte va.
Hon sa det är bättre vi väntar några dagar och ser hur det blir istället för, eftersom olyckan va så ny, ge han lugnande och rönka.
Hon tyckte det va bättre vänta och förhoppningsvis blir det bättre så slipper han genom gå rönken. Och jag vill inte iheller proppa min baby med skit.
Så jag hoppas det ska ge med sig så vi slipper en tur in till veterinären igen. Bara min baby inte har ont, men han far som en skott hela tiden.
Veterinären trodde det va en muskelsträckning.. så bästa vore om han tog det lugnt men ja.. säg till en kattunge som har sin syster att busa med 24/7 att han ska ska det lugnt. Haha.

Nej ska äta frukost nu.. see ya.



Denna får mig att flabba för han ser helt sjuk ut.
Ligger och lutar sig mot min datorn.


//Out

Vad är jämlikhet?

Vad är jämlikhet? Att det är lika många kvinnor som män i ett yrke eller att oavsett procentdelningen över män och kvinnor så är alla där för de har underlag för att förtjäna att få vara där?

Jag tycker ibland att kära Sverige tänker så myyycket på att ALLT ska va jämlikhet att i all denna koncentrationen på att eftersträva det..så blir det ju inte jämlikhet endå.
Vill man ha jämlikhet sluta tänka så mycket på det.. det är väl inte jämlikhet att "vi måste ha fler tjejer/killar i denna jobbbranchen så de som eg. inte är kvalificerade för det får jobbet istället för någon annan som är.. bara för jämna ut könkvoteringen".

För mig är det där inte alls jämlikhet.. vill man ha jämlikhet sluta tänka på kön, hudfärg etc. och bara låt människor utefter deras förmåga få det som de förtjänar. Sen om där är mest tjejer eller killar i en jobbbranch så fine.. då är det det.. vem bryr sig?
Inte jag i alla fall.. för jag tror på jämlikhet och tror på att alla de som fått har fått för de förtjänar det inte för dem hade ett viss kön.
Och de som fick ett nej fick inte iheller ett nej för dem hade ett viss kön.. någon annan va bara "mer rätt" för det jobbet.
Sluta tänka så mycket på att det ska vara jämlikt i hur många män och kvinnor där finns på jobb.

Min kille sa att en kvinna fått som barndsoldat i Lund tror jag, just för att de måste jämna ut könkvoteringen och bli mer "jämlikt" men att hon har jätteproblem med slangen och så.
Jag känner.. börjar mitt hus brinna vill jag att de brandmän som kommer klarar av att släcka elden.. jag bryr mig faktiskt inte ett skit om det är mest män eller kvinnor, bara min brand blir släckt.

Och ska det inte vara så? Menar inte att det är fel att kvinnor blir barndsoldater men oavsett kön så måste man ju va kvalificierad..
Det är inte jämlikhet att låta någon annan gå före pga av kön.. män som kvinnor.

Och vad gööör deeet om de är mest män eller kvinnor i ett jobbyrke? Spelar det verkligen någon roll? Jag som är för jämlikhet bryr mig inte.. just för jag är för jämlikhet. Det spelar ingen roll så länge de som är där fick jobbet för de rätta skälen.


//Out

11 mars - Tjejer och vänskap?

Varit vaken sen kl 06.00. Somnade med mycket tankar igår och vaknade upp med dem. Men det är fredag, får tänka på det :)
Jobb till 17.00 sen kommer bejb och hämtar mig. Ska dra in till stan för vaxning klockan 18. Kanske hinner gå lite i affärer.. har saker som måste inhandlas :P


Har kommit underfull med att det är inte andra det är "fel" på. Det är mig det är så. Jag har alltid undrat varför jag aldrig kan vän med andra tjejer. Jag kan prata med tjejer och så men aldrig känner jag att det skulle kunna bli vänskap eller ha en fortsatt kontakt och jag känner det från deras sida med.
Men det beror nog fan på mig asså.
Jag är i alla fall så att även om man tycker någon är trevlig så måste man (precis som med kemi för en ev. partner) känna att det klickar som vänner.

Jag känner aldrig det med tjejer, killar är enklare. Men det beror nog inte på andra, det beror på mig. Jag litar aldrig på en tjej (borträknat de jag knutit band till som kommit ju efter lång tid och oftast för man väx upp med varandra).
Jag vet att tjejer är väldigt bundna till band för att lita på varandra, tjejer imellan.. vi funkar så. Oftast har alla tjejer sitt "tjejgäng". Där man är kanske 4-6 tjejer som känt varandra ett bra tag, har minnen och känslor knutna till varandra.
Och det är dem man umgås med, festar med, ringer till, går och fikar med.
Tjejer oftast måste stå varandra nära för umgås som vänner (inte bara umgås rent allmänt för man råkar va på samma fest).
Men lixom detta att man umgås privat, ringer, utbyter känslor osv.

Men att skaffa en killkompis är enklare, tycker nog alla tjejer. Där har vi inte samma mentalitet.. och ja.. kanske inte lika rädda för va sårbara.
För jag upplever det så i alla fall.. va sårbar mot en tjej man inte känner är värre än vara det mot en kille.
Råkar man vara det mot fel tjej så kan hon slita det i bitar sen... utnyttja det förtroeendet som fan. Och vi tjejer kan knäcka varandra mer än vad killar kan mot oss.
Känner jag i alla fall.

Så jag passar mig väldigt mycket mot tjejer, undermedvetet. När jag pratar med nya tjejer är jag inte den mjuka, känslomässiga Vanessa.. haha nej nej. Då bryr jag mig om inget.
Och jag tror när man inte är öppen så blir inte andra det iheller mot en, man känner ju av vibbar.

Men jag känner också oftast "nej det är ingen av min typ".. det kan man ju inte rå för.. eller hur? Man kan inte rå för att man inte känner att det klickar.. eller?


Ja lite tankar en fredagsmorgon.. see ya :P

//Out

10 mars

Stänging idag.. ja alltid lika drygt men tänker att det är endå bara en "vanlig" dag. Tråkigast ha det en fredag som jag lyckats få två fredagar i rad (då ena fredag egentligen skulle varit min öppning).
Det är faktiskt tråkigt.. och imorgon en 17 tid.. känns som jag bara har den ena långa fredagen efter den andra. 

Alla andra dagar skiter jag i egentligen för dem är inte "speciella" men fredagen är ju sån mysdag då man bara vill hem tidigt hehe.

Crap också det är regning väder idag.. jag vill gärna va ute med barnen och därför tråkigt om det regnar, ger en mer efterarbete sen.. ooh

Nej nu ska jag borsta tänderna och snart dra. 

Fan det är redan mars.. bara jag som upplever att tiden går oehört fort? Mars.. asså, det är fan vårmånad.. härligt men guud vad tiden går =/


//Out

8 mars - Dåliga & bra nyheter

Dålig och bra nyhet på en och samma gång.

Dåliga: Killens föräldrar har haft inbrott i deras stuga, länsad på allt värdefullt :( Lik väl hade det hänt andra stugor där omkring och butiken Willys i närheten.
Suuck för sådana kräk. Dem hade till och med stulit med sig larmet.. vet inte om det nästan är ironiskt? =/
Och tanken på att andra människor har gårr runt och rotat igenom varenda vrå i ens hem, slitit upp allt och tagit ens värdefulla saker.
Örk, asså det är en creapy känsla veta något gått runt så i ett hus där man ska va trygg. KRÄK!

Braiga: Killens föräldrar har hyrt ett hus i Frankrike, nära Saint Tropez, minns inte stadens namn men så vi har blivit erbjudna att få åka dit i juni, själva. Hus med pool och allt.
Endå skönt kanske, en resa iväg ensamma han och jag.
Något som kan få en att palla dessa tråkiga rutiner när man vet något skoj ska hända lixom :)


Och ja.. vaxning på fredag.. fan inte vaxat mig på.. my goood.. 8 veckor. Haha. Min kille är för söt (varning intimt) bad mig gå och vaxa mig och jag bara "oooh så du bryyyr dig viiiist om jag är håriig mrr"
Han: "Neej det gör jag inte men jag vill bara du ska vaxa dig för då vet jag att DUU får lusten tillbaks och .. ja jag vill ju bara ha sex och vet du vägrar nu ju"
Maah haha.. okej så då bokade jag tid för vaxning.. vet det är jag som säger stopp och de är JAG som bryr mig :P

Män är män.. är lika mycket på en oavsett men oftast man själv som får nojjor eller kanske känner sig mindre sexig, men oftast så skiter killen i vilket :P


//Out

Hur vet man när ett ord är ett skällsord?

Mitt liv är tråkigt. Haha.. tänkte skulle skriva ett inlägg, men finns ju inget att skriva. Brukar bli mest bara att jag skriver mina tankar och så..
Men inga sådana har jag idag.. för idag är jag TRÖTT.. känns som jag jobbat två veckor utan helg.. men.. eeh det är en måndag, efter en lugn helg och jag sovit som en bebis natten nu mot måndag.

Fattar noll.

Jo jag kan säga för såg BB igår och det här med ordet "negeboll" att folk tar illa vid sig av att bli kallad för neger.. lever jag i en annan värld för jag anser inte neger/negress vara ett skällord.. nigger ja men fan inte neger. Är det snart skällsord att kalla dem svarta? Mörka? Vad fan fååår man säga? För att ens påpeka vilken hudfärg är tydligen fel känns det som... =/
Jag blir lixom inte arg om någon kallar mig vit.. jag är ju vit.. ska dem kalla mig svart, blir ju fel.
Det är som kalla mixade för mulatter.. ska de med bli arga för det?
När fan vet man när ett ord är ett skällsord? För jag lovar säger jag neger om en mörk så menar jag inget illa, ren fakta bara.. som man är vit/gul/mulatt.. jag fattar verkligen inte.. Im sorry.
Jag ser inte det som dåliga saker, jag bara ser det som "det är vad det är".
Jag ser verkligen inte neger som ett dåligt ord utan bara som en beteckning.. och ordet negress tycker jag låter skitfint att säga.. låter så.. mjukt och som en vacker tjej tycker jag, för det är den bilden jag får.

Blir tokig och att man måste akta sig för allt vad man säger för människor kan inprincip ta allt som något negativt/rasistiskt.. skitjobbigt.
Jag är lixom bara uppvuxen med att man säger "negerboll".. jag syftar inte på ens en rasistisk tanke.. tänker inte ens på mörka människor när jag säger det.
Man allting blir så "cencuerat" för folk tar illa vid sig av så mycket och hänger upp sig.. som klassiska exempelt "då borde man inte få säga vitlök"
Allt är så ansträngande för många människor tar så mycket personligt. Och lixom reagerar så hårt.. jag har oehört svårt att säga "chokladboll" för det är inte vad min hjärna lärt sig att det heter :P

Och som sagt, jag säger neger om någon är mörk.. för mig är det inget skällsord.. tycker det låter fan finare än säga "mörk/svart"
Jag hade också gärna haft annat ord än "vit".. fan tråkigt ju..

Ett minne:
Naddes mening en gång när hon skulle beskriva en man: "Det kom en mörk, svart, neger...." blablabla.
Hahahah.. glömmer det aldrig för lixom "Eeh räckte det inte med ett av orden för att beskriva?"


//Out


Favorit låt

Fan vad jag älskar denna låt. Hög volum och mycket bas.. yes man.. me love :) Ne-yos rena röst passar så bra in. Min favvo låt just nu hihi.




//Out

Fattar ni?

Tycker ni inte att detta är en konstig kommentar eller är det bara jag som tänker helt annorlunda?

Va en person som sa till mig när det dök upp en spindel och hon tänkte döda den och då sa jag nej, släppt ut den fan.
Då sa hon "Men du är väl inte vegetarian?"

Eeeh jag bara "eeh va?" Hahah "Nej är jag inte men jag har inte tänkt äta den?" Haha fattade noll typ för för mig va det helt ologisk tanke.
Vadå måste jag vara vegetarian om jag inte vill döda ett djur bara så där utan anledning? VILL man döda ett djur utan anledning bara för man äter kött?
Jag fick i alla fall inte ihop det.. haha. Och jag antog inte att hon trodde jag vill äta den.. eller? Hahah

Nej, om man tänker så.. jag vet inte, jag ser i alla fall ingen anledning till att döda ett djur bara för att. Jag äter ju kött men jag skulle inte döda ett djur bara så lixom.. bara för att.
Inte ens spindlar som jag är livrädd för. Är väl inte deras fel jag tycker dem är äckliga och får panik utav dem. Det kan inte jag straffa dem för.. nope.


Ooh kom någon film nu på någon tv1000 kanal som började med några tjuvskyttar som dödar de vuxna gorillorna och tar ungarna.. maah mina ögon :( Fast det bara är film så blir jag endå ledsen för vet ju att det händer på riktigt. Snyft.. ibland hatar jag människan.
Ändrade kanal snabbt för annars bara sitter jag och blir rasande och gråter.. fast det "bara e en film".


//Out

Frustration på max

Har skrivit detta innan men gör det nu igen för det går mig verkligen på nerverna.
SLUTA SÄGA ÅT MIG VAD JAG SKA KÄNNA!!

Jag har all respekt för människor som vill ha barn i framtiden eller som redan skaffat det trots dem är unga. Jag har all respekt för de som vill gifta sig, ha barn, volvo och vila..
Jag har all respekt för de som i redan unga ålder kanske redan skaffat det. Redan har barn och är gifta.

Är ni lyckliga så är det ju underbart, det är ni som ska leva era liv och jag tycker inte ni gör fel. Men lämna mina känslor utanför er livssyn. Att NI vill ha barn, att NI vill gifta er.. vad NI vill har inte med min livssyn att göra.

Snälla, snälla sluta säga "Jo du vill/jo men du kommer ändra dig i framtiden/du kommer bli olycklig om du inte gör det, ångra dig".
Sluta!
Jag sitter inte och säger "Jo men ni kommer ändra er i framtiden.. ni kommer inte vilja ha barn då/skaffar ni barn kommer ni bli olyckliga, ångra er"

Jag sitter inte och försöker pracka på er mina känslor och hur jag vill ha min framtid och anse att ni ska vilja samma sak.
Säger ni att ni vill ha barn så underbart.. jag sitter inte och säger ni inte kan veta säkert om ni vill det i framtiden och att ni kommer ångra er.

Så sluta säga att jag inte då iheller inte kan veta säkert och kommer ångra mig. Vad är det som gör att ni vet att ni vill HA barn?
Av samma orsak vet jag att jag INTE vill.
Likt som de flesta människorna så har man en livssyn över hur man vill leva sitt liv och det ser olika ut för alla.

Och lika osäker som jag kan vara på vad framtiden bringar kan väl ni också med vad ni vill? Men ni ifrågasätts aldrig.. ingen säger till er "vadå, hur kan du veta att du vill ha barn i framtiden? Så knäppt.. du kommer ångra dig"

Nej, när ni säger att ni vill ha barn i framtiden så tas det som en självklarhet att ni vill och att ni även i framtiden kommer vilja det.. för bara så det ska va.. ALLA ska VILJA ha barn.. punkt slut.

Sen kommer någon som mig och säger "nej jag vill inte ha barn" DÅ ifrågasätts min vetenskap om hur jag vill ha min framtid.. min känsla över hur jag vet hur jag vill ha min framtid är tydligen mer felaktig än er vetenskap om hur ni vet att ni vill ha er framtid.
Ingen säger emot er att ni vill ha barn, vill man ha barn kommer man inte ångra det i framtiden iheller.. utan det kommer man alltid vilja..
Men vill man inte ha sägs man emot..och alla "du kommer ångra dig"

Varför skulle jag ångra mig mer än någon som vet den vill ha barn? Jag fattar inte!! Varför får dem ha rätten att veta hur dem vill ha sin framtid men inte jag?
Jag vet lika mycket som någon som säger att den vill.. jag vet att jag inte vill. Kan det hända att jag kommer ångra mig.. Så kan det hända att DU kommer ångra dig att du INTE VILL! 


Förlåt
för detta inlägg men jag känner mig frustrerad när folk om och om och om och om igen säger åt mig att jag har fel angåeene mina känslor för min framtid.
Och att alltid bli påtrackad med utstickande ögon "men du kommer ändra dig, du kommer vilja i framtiden."
Vet ni hur tråkgit det känns? Att ni inte låter mig få känns vad jag vill för min framtid.
Jag käftar inte emot om er framtid och hur ni ser på den.. vi alla har mål i livet och dem ser olika ut.. och för ALLA så kan livets mål alltid ändrats.. oavsett vad vi vill och inte vill.

Men jag säger inte emot någon "hur kan du veta?" Det handlar inte om vetenskap, det handlar om en känsla.. alla känner själv hur de vill leva sitt liv och varför ska man ifrågasätta det? Tvinga på folk att känna samma sak?

Kanske kommer jag ångra mig.. kanske kommer du ångra dig?
Vem vet.. framtiden kommer utvisa. Men alla har olika känslor för hur de vill ha sin framtid och allt kan alltid ändras .. men man bör inte ifrågasättas bara för man inte vill som "normen".


//Out

Och jag kommer aldrig göra vad som förväntas av mig i samhällets livssyn. Jag kommer göra det som gör mig lycklig. Hur mycket ni än spyr på mig så och säger det är fel :P
Jag är van att göra det som andra ofta anser vara fel, men låter mig inte övertalas, vågar gå min väg hihi.. men jag är lycklig i alla fall.. its my life :)

2 mars

Jag behöver komma bort. Jag vill göra något nytt för en stund. Less på detta med jobb-helg-jobb-helg. Och en helg som går fortare än man hinner blinka.
Trött på att se samma miljöer hela tiden, göra samma saker hela tiden.

Längtar efter en händelse/upplevelse som ger en kick för allt är bara rutiner hela tiden. Det är nog därför jag är så sugen på ALLT.. herregud jag va tillochmed sugen på.. ULLARED.. hahahah.. jag Ullared, första gången jag va där sa jag det va sista gången med.
Nu är jag sugen på det. Tror jag bara har sånt desperat behov av att jag vill bort, göra något som inte har med rutinerna att göra.

Nej asså allra bäst hade varit en resa utomlands... ooh

Tack och lov för mina underbara sötnosar.. dem för gyller min vardag, även om jag bara ser dem på helgerna nu :(






//Out

1 mars

Asså jag vet inte riktigt vad jag ska säga för tycker inte det händer så intressanta saker. Lördags va jag hos Mia på tjejkväll. Det va kul men hade hela tiden en konstig känsla och tydligen va det inte bara jag sen som tyckte något kändes skumt :P

Men men.. sen utgång i Helsingborg. Asså jag vet inte.. blev ingen dans för va bara dålig musik och orkade inte dra till nytt ställe för kylan ute va inte nådig.
Sen upplever jag allt mer som jag är i Helsingborg att människorna är verkligen megaotrevliga. Helt så bara.. satt till ex i en soffa och väntade på Mia som rökte, kommer ett gäng som bara dundrar rätt ner i soffan, häller ut sin löjliga champangeflaska över ena soffsidan, sätter sig på mig och ber mig flytta på mig åt sidan dem hållt ut massa på.
Och jag svarar "Nej jag flyttar inte mig åt sidan för där har ni spilt, vill ni ha mer plats varsegoda sitt i er egna champange"
Då tittar ena bruden på mig "Men herregud bara flytta dig vi får inte plats"
Maaaaah.. u sad what.. haha. "Nej det är er champange ni betalat för och ni som spilt så varesegoda sitt ni i det själva".
VÄGRADE flytta på mig och sen bokatvligen satt ena killen 3 gånger större än mig rätt på mig.. haha. Idioter?
Sen kommer Mia och då ska jag gå och ber han flytta sig och då säger han "Kan du hoppa?"
"Kan du skälla som hunden du är?"
Töntar i stora slag.

Sen va det bara en massa olika.. ooh va tråkigt med såna attityder. Varför ska folk gå med näsan i vädert, kräka ur sig kommentarer om folk och hålla på?

Nej hehe.. ta lärdom gör jag..vill aldrig bli sån, aldrig.. fötterna på jorden tänker jag, stanna med dem nere Vanessa.. bli aldrig så.. hehe :P

Och jag på vägen hem kände nästan en enorm sympati.. en sa i förbifarten "whitetrash" och då kände jag mig inte arg för man säger så till en person man inte ens känner utanför att.. stackars person. Med den inställningen mot folk, stackars honom.. vilka underbara människor han kan gå miste om för han är så inskränkt.
Lärdom med.. jag ska även när jag når mina gränser och vill döma, trots jag förösker vara fördomsfri, endå tänka "nej finns kanske en anledning bakom det, finns kanske något annat som personen egentligen menar".

Allt är en lärdom. Hans trångsynhet mot mig gjorde mig mer medveten om att inte försöka döma.


//Out

RSS 2.0