30 oktober

Jag följer inte idol, inte på det viset att jag sätter mig framför tven och kollar programmet igenom. Endå jag kollar är Jay och Geir.. mest för Jay.
Hur jävla bra artist namn har han inte bara för det första, Jay Smith och bra scennärvaro. Och den rösten!! Han är det BÄSTA som någonsin varit med i idol.. och faktum.. han är för bra för idol.
Jag hoppas han går långt men endå inte att han vinner för han har såååå mycket bättre för honom därute.

Helt underbar och han hör inte hemma i lilla Sverige.. han ska delas med till världen.. så är det bara. Fast jag kan behålla honom också för mig själv.. hehe :P

29 oktober - Vackrast

När jag såg top modell 14 föll jag genast för Raina. Hennes utseende/ansikte är exakt vad jag kallar för skönhet. Och jag tyckte hon påminde om skådespelaren Denise Richards, som jag också avgudar vad det gäller hennes utseende.

Otroliga VACKRA.. så är det bara :P Äääälskar ögonbrynen och läpparna.. och ja fan hela deras ansikte :P


Raina




Denise Richards



//Out

29 oktober - En dröm, verkliga känslor

Oooh vad det är mycket som händer i mitt liv just nu. Inga direkta negativa saker, jag som gjort alla val just nu.

Jag hade en dröm i natt. Jag och P skulle till ÖB, men när vi kom dit fanns en skylt "Vi gör aldrig något för våra kunder så vi har fixat en motorcrossbanainne på pakeringen för dem som vill köra".
Och P sätter fart i sin bil och kör i grus och stora nedförsbackar och uppåt och bilen dunsar och har sig.
Jag säger till honom "Men är du inte rädd om bilen?" (För i verkligheten behandlar han den fan mer som sin tjej än mig haha)
Men han va helt hög på glädje och sa det va lugnt, inget händer bilen.

Sen vips va jag med någon på stortorget. Där det va stora rabbalder om att Breeze har blivit katastrof för dem bytt ägare (som Breeze inte är en katastrof i verkligheten det med haha).
I alla fall va detta stora nyheter som till och med hade gått ut i tv och mer eller mindre kan man ju se upp och lite in på Breeze på grund av dem stora fönsterna.
Men i min dröm kunde man se in helt om man stod nere på stortorget.
Och jag kollade in samtidigt som jag får höra dessa hemska nyheter och vem ser jag i baren som är totalt dålig på göra drinkar och helt.. lost. min PAPPA..
Min pappa hade köpt upp Breeze och skötte det själv (hahahah good luck).

Men så går han rundor för fråga om någon vill dricka något när en kille i en kompisgäng säger "Håll käften och stick din gubbjävel" som jag också hör så klart.
Och då tar det ett helvete i mig och jag springer in på Breeze. Jag hoppar på killen och börjar slå på honom och hans kompisar försöker knuffa undan mig.. då nitar jag dem för dem la sig i.
Hade den fruktansvärda känslan.. om ni känt den.. när någon gör en familjemedlem illa.

Man blir beskyddande och arg oavsett om det handlar om en famileperson som är mindre än dig och behöver beskyddet eller om det är en familjeperson som är större och egentligen den som borde beskydda dig.
Man ser bara rött och tänker ingripa oavsett. 

Och vaknade upp med den känslan.. så nu sitter den där lite omtumlande.
En sak jag ibland hatar med drömmar, drömmen är inte på riktigt men det är känslorna som drömmen skapar..dem kommer från min kropp på riktigt, dem drömmen jag inte.


Jaa.. av många gånger i min barndom då många i skolan och så va på min familj, bara för vi va många barn. Tydligen är man luffare om man är en stor familj.
Och tydligen så ska man retas för det också, tydligen så ska man gå på mina småbrödrar när dem är ute och leker.
Tydligen ska vi få höra massa taskiga saker om oss, tydligen ska man kasta in saker i trädgården, spränga vår brevlåda, få stå ut med saker i skolan och ja en MASSA olika.
För vi är en stor familj.

Så jag vet, jag vet hur den känslan känns när någon gör något mot en i sin familj och jag vet att den känslan får en att göra vad som krävs för skydda sin familjemedlem.

Min familj är endå bäst.. två underbara föräldrar som uppfostrat åtta fantasiska individer med hjärta av guld. Jag älskar mina syskon..även du Leo som måste skicka sms till en när du skitit.. hahah.
Vi har kul ihop :P

27 oktober - I´m a gangster

Jag har ibland undrat hur ytlig jag är. Jag är inte ytlig vad det gäller andra..tror jag? Men jag lägger mer ner ytliga tiden på mig i så fall.
Men jag är endå inte så jävla ytlig att jag bara inte kan gå utanför mitt hus utan smink. Är ofta utan smink, det är mest bara när jag ska festa eller göra något speciellt som jag sätter på mig.
Men jag är ju i min tysthet väldigt kritisk mot mig själv. Jag har saker jag vill förbättra..men jag vågar visa mig som jag är endå. För andras åsikter pissar jag på endå, fått höra åsikter om mitt utseende och klädstil sen så långt tillbaks jag kan minnas att jag helt enkelt inte bryr mig.
Alla säger och tycker något hela tiden att den enda åsikten jag bryr mig om är min egen. På gott och ont, för har jag bestämt mig för något att inte gilla eller gilla så är det bara så!

Svårt att förklara lixom..för samtidigt som jag kan ogilla något hos mig så vågar jag endå visa det. Exempel
jag tycker jag är betydligt mycket sötare med smink men endå går jag oftast utan.
För det påverkar mig inte vad andra tycker, det är inte viktigt för mig att visa min "bästa" sida för folk ute i samhället.
Jag vet hur "snygg" jag kan se ut att jag inte behöver ha den sidan all the time.. jag vet och det räcker för mig :P

Sen kanske jag är lat, men jag sover hellre på morgonen innan jobb än går upp tidigare för göra vid mig. Därför jag uppskattar ett jobb, som på förskola, där man inte behöver se sminkad och övervårdad ut varje dag.. hehe.
Så redan där fann jag en nackdel med att jobba på Hilton, hahah :P

Öööverskönt på kvällen bara "aah jag har inget smink som måste tvättas av". Hatar den jävla evighetsmascaran, hahah..drygt.
Patrick säger jag ser ut som en panda, med allt svart runt ögonen, när jag tvättar av (jag brukar smeta ut sminket och sen visa för honom hihi).



Fun grej jag hittade

Du har..
(x) Mascara över 100 kr
(x) En plattång
(x) En lock-/vågtång
(x) Designparfym
( ) Fondation över 200 kr
(x) Ögonfransböjare
(x) Olika borttagningsmedel (inte hemma men jag går ju och vaxar mig, annars hade jag ju köpt hem.)
( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
(x) Läppglans över 100 kr
(x) Hårinpackning
(x) Bodybutter
(x) Bodylotion
(x) Parfym över 300 kr

Poäng: 11
 

Du..
( ) Använder locktång/plattång varje dag
( ) Använder fondation varje dag
( ) Använder mascara varje dag
( ) Använder kajal varje dag
( ) Avänder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
(x) Använder bodylotion varje dag
(x) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
( ) Använder hårspray varje dag
( ) Tränar på Gym
( ) Klipper dig varannan/varje månad

Poäng: 2


Du har..
( ) Tonat håret
(x) Färgat håret
( ) Hårförlängning
( ) Piercat dig
(x) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen

Poäng: 3


Totalt: 16

0-10 Naturligtvis naturlig tjejen!
10-15 Konstgjord behandlad blomma
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
20-25 Fryst jordgubbe
25-30 Barbiedocka. Bara plast


Vadå kanariefågel i nordisk miljö? Jag som är trög för jag inte fattar? Haha och fattar inte vad som menas med fryst jordgubbe iheller :P


//Out


Om det bara vore så

Jag och P går hemåt efter varit och handlat så pratar vi om reklam antar jag, minns inte. Men så säger han:
- Asså kul och göra reklam som hon som gör reklam för munsår, förknippas med det. Eller hon som gör den hära reklamen..ehm.. ja den där hon säger "för stinkandes pussy..."

Och jag brister i skratt, kan inte gå asså och försöker få fram ord:
"Hahah.. iih..ha..du..haha.. menar.. iihhahaha iih.. ph-värdet.. hahaha". Ja fan va kul om hon sagt "stinkandes pussy" i tv.. haha.
Då hade jag lätt gått till apoteket "Jag vill ha det där för stinkande pussy" hahahah..

Fan jag har dålig humor..but its sooo fuuunnyyy :P


Ikväll ska jag trycka massa gottis, yeaah

//Out


22 oktober - I love baciller

Har valt att gå in lite på gamla spår igen. For now. Servitris va inte riktigt mig grej.. eller helt okej men jag kände sådan saknad hela tiden av barn.
Jag som trott det inte va min grej iheller.. och kanske det inte är men det är mer åt det hållet.

Så igår på några månader va första gången jag va tillbaks.. och det kändes bara underbart :) Jag trivdes varje minut. Kände mig så hoppig och glad vid dagens slut :)

Men att få se dessa små liven ha sina saker för sig, berätta saker för dem och se deras ansiktsuttryck eller sköna tankar och kommentarer.. igår va jag uppfylld till maxglädje av det :)


Till annat:

Och TACK Vakna med the voice för ni också berättar hur JÄVLA äcklig det är när människor hostar och nyser sig i handen.
Man gör det i armbågen för helvete!!
Har ni sett reklamen med tjejen som nyser sig i handen vid busskuren och sen brevid sitter en man och hon bara tar på honom med samma hand och säger "oj förlåt, jag är förskyld".
Jag skrek när jag såg den... Det är en vuxen människa som gjort den reklamen och varför har ingen tänkt på att det är ÄCKLIGT att hon ska föreställa sig nysa i handen damn it!!

Eller en gång när jag va på ett jobb och åt lunch, kvinnan framför mig fick nysattacker och alla gånger nyser hon ut i händerna.
Och jag ser det och värsta, sen tvättar hon inte händerna och börjar ta i saker, tar i maten och jag bara.. dog!!

Och det är inte så att jag är rääädd för bakterier, känner inte bakterier endå kan döda mig.. I kill them, militäriskt-immunförsvar :P
Hehe, nej men jag tycker det är äääckligt med bakterier och man behöver ju inte gojja runt med det mer än vad som är omöjligt att förhindra. 
Thats it! :P

//Out

20 oktober - Plastik också fejk

Ja man kan undra om jag nu tycker löshår, lösögonfransar och så är fejk. Så är väl plastikoperationer det med. Ja det är det ju, man skapar något som man inte är född med.

Men jag tänker endå annorlunda angåeende plastik. För alla lössaker tar man av sig. Plastik består endå. Om man nu endå ska fylla upp sin bh med massa inlägg och få det att se ut som man har större börst än vad man har då förstår jag varför man hellre opererar. Även om det är fejk så sitter det i alla fall kvar på kroppen när man tar av sig kläderna.

Fixar man näsan, bröst, ben.. ja va fan det nu går med plastik. Det är endå permanent, om man nu kan säga så. Och det finns där på ett annat vis än alla lössaker som åker av på kvällens slut när man kryper ner i sängen.

Men ja det är fejk, finns ju ingen diskussion att föra om det lixom. 

Och bara för ATT så köpte jag faktiskt ett par lösögonfransar för verkligen se varför så många tjejer väljer att använda det.
Och jag kan säga att på mig gör det endå inte så stor skillnad för såg att mina ögonfransar endå är inprincip lika långa som lösögonfransarna.. så där slapp jag känna det behovet av att ha sånt.. skönt för mig :P

Tråkiga med mina är bara att dem syns inte när jag är osminkad för dem är så ljusa, nackdel med vara en född blondinjävel, haha.
Nej, föddes som svartskalle faktiskt.. för sen övergå till ett ljushuvud i min barndom.. hah


Bättre vara så som man är född? Haha:P



//Out

19 oktober - Olika torrshampoo

Jag har testat på tre olika torrshampoo eftersom det blivit en liten del av mig, haha. En av de saker som jag behöver ha med mig om jag ska någonstans, hihi.

Har varit användare av Lee Staffords torrshampoo (80kr för 150ml) ett bra tag. Det första jag testade på och gillade.
*Doftar gott - kanske för starkt för vissa (min pojkvän dör när jag sprayar det haha).
*Man får en hyffsad volym men som dock förfaller under dagen.
*Men håret känns och blir luftigare samt ser fräscht ut igen.
*Dock så kan pulvret va lite jobbigt att få ur håret, så pillar man sig i håret, får på händerna sen tar man i kläderna o får vita pulvermärken - det som irriterat mig lite.
 

Så jag valde att testa Proffs torrshampoo eftersom det endå inte kostade så mycket (39 kr för 150ml på HM).
*Doftade inte lika stark men gott, så fördel för andra.
*Den sprayade en konsistens som påminde om mousse - som jag inte gillade och att den sprayade mer "överallt" så det hamnade på kläder och i ansikte. Men som blev pulver när det torkat in. Så kanske vänta med sätta på sig kläder eller skydda dem.
Så det gillade jag inte alls.
*Sen blev håret ganska hårt av det men såg rent ut, det kändes som man hade sprayat med hårspray - vilket kan va positivt om man vill forma håret också och det höll bra.


Till sist har jag testat Björn Axén styling powder (70kr för 80ml mer gjort för travel size, finns att köpa 200ml för 130kr).
Dyrast av dem men nog också den jag gillar mest (crap haha).
*Luktar så gott - min pojkvän älskade doften och kände inte att han kvävdes att gå in i badrummet efter jag sprayat.
*Lätt att få bort pulvert och slippa få rester på fingrarna om jag drar dem genom håret senare.
*Får också håret att se rent och fräscht ut - men fick också håret att kännas lite hårt (inte lika mycket som Proffs).
*Men utmärkt till att styla och forma håret. Volymen blev det och som stannar kvar eller är lätt att piffa till med fingarna under dagen.
Och det va två dagar sen jag hade torrshampoot i håret och mitt hår ser fortfarande rent ut och volymen är tillbaka om jag bara piffar till. Love it :)  



Så min åsikt är att jag föll mest för Björn Axén, dem andra är inte dåliga men Axén höll bäst i längden tycker jag. Dem andra funkar om man vill ha billigare alternativ och jag tänker använda upp dem för dem va inte katastrof men i forsättningen lutar jag mig åt att köpa Björn Axéns.

//Out

19 oktober - Ullared

Igår så hängde jag med min sis Evelina och Maria upp till Ullared. Aldrig varit där och haft intresse för det men efter kollat på "Ullared" på tv så har jag försökt tjata på på P att vi måste upp och kolla va tjohejet är om.

Är det så jävla speciellt och billigt alla tjatar om? Så när jag hörde Evelina och Maria skulle upp så klart måste jag med.

Och detta är mitt utlåtande: Jag håller med min pappa!! Man ÄR en idiot om man åker dit! :P Ja, det va billigt (dock inte allt faktiskt) och där fanns mycket fina saker och jag har handlat.
Så inte det man är en idiot för.. men för allt jävla folk!! Alla jävlas kundvagnar och ingen människa skapar ordning när dem går.

Sa det till Evelina och Maria, borde införas högertrafik här och lite rundeller och stoppljus så skulle det flyta på lättare. Haha
Folk står i klungor och som förvirrade höns och bara knuffar fram och tillbaks med kundvagnarna. Och få va inte ens artiga att be om ursäkt, ja för det händer man stötter in i folk och rullar över lite fötter.
Men att man inte ens har gnutta respekten att titta på personen och ännu mindre inte ens be om ursäkt.
Men nu förtiden så manglar folk bara på, skiter i om det är en 20årig person, pensionär, litet barn.. nej här bara kör man and to bad for u if your in my way.
Kanske jag som är gammalmodig men jag anser att en ursäkt är inte svår att få ur sig om man går in i någon, jag säger det all the time.

Och vid ett tillfälle så va det så mycket folk och det stannades upp, bakom mig står det en man som gång på gång kör in sin kundvagn i mig och trycker på. Han ser tydligt att jag står inte still där bara för att jag tycker det är kul och att jag har folk framför mig, chilla och låt folk gå så det kan skingras upp, men nej han står trycker på och tillslut får jag spel och bara vänder mig om och ger han onda ögat, haha.

Så det är mitt slutresultat: Only idiots åker till Ullared.. men maybe will I be back om ett..eller kanske två år :P


Sen hämtade jag ut mina skor jag beställt när vi kom hem till Malmö igen.. Oooh va dem är vackra :)) Min nya kärlek, hihi.


//Out

17 september - Do it or not

Jag känner mig ganska splittrad. Känns som jag ibland är för smart för mitt eget bästa. Samtidigt som jag fascineras av det så vet jag också varför.
Jag vet hur media och samhället formar min åsikt. Man är mänsklig och vår hjärna är nog den enklaste manicken att manipulera.

Jag förstår det fullkomligt men endå så har jag en fascination jag inte kan släppa. Och det är jobbigt, faktiskt. Varför måste jag va medveten och förstå psykologi?
Hade jag inte varit det så hade jag bara som flesta andra gått som en robot och inte haft dessa konflikterna inom mig.

Jag har alltid fått höra "Du tänker för mycket" och aldrig hållt med. Vadå ska jag bli hjärndöd.. nej jag tänker hellre, jag fattar hellre, jag ser hellre.
Men just nu känner jag faktiskt att jag önskar jag kunde stänga av min manick. Jag önskar att jag inte hade den stora helhetssynen jag har.
Jag önskar att jag inte varit så "påläst".

För när det kommer till detta ämnet så är det en dragkamp varenda jävla dag för mig. Var jag än ställer mig så känner jag mig inte nöjd för jag vill endå över lite på andra sidan.

Och en av mina största rädslor, som ringer i mitt öra också hela tiden är om jag var fejk, är att nån kanske säger: "Ah du är snygg, men fejk... kolla hon där borta, hon är snygg och äkta"!!!!
Det skulle va så knäckande för mig.

Men endå kan jag inte släppa min fascination och min vilja som jag känner. Men som går emot mitt förnuft. Ooh suck, om någon kunde förstå min konflikt jag har inom mig.

Men jag beslöt mig, jag har bokat en tid och får prata.. just talk.. det kanske kan hjälpa mig att bestämma vilken rikting jag vill åt.
För nuläget håller inte, driver mig själv till vansinne.


//Out

Låt killar vara mer än ”kåta snubbar”

Läste denna artikeln på aftonbladet.
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article7964911.ab

Och jag håller totalt med. Jag ofta säger att det är inte tjejer bara som behöver lära sig vad som är okej och inte okej hur en kille behandlar en.
Det är inte bara vi tjejer som behöver få lära oss om värderingar, känslor och sexualitet.

Mycket är riktat till oss och killarna glömms bort. Lär dem också samma saker så kanske dem slutar behandla tjejer så kränkande som dem kan göra ibland.
Dem får inte tala ut om känslor eller sexuella värdringar, allt dem har är tidningar som Moore och Slitz. På något sätt så känner jag dels.. är det underligt att en kille tafsar utan din tillåtelse på dig ute när dem bara har sådant att vända sig till?

Och det är ett uttryck jag alltid hatat "killar är killar" Whaaat lixom?! Vadå är allt dem gör okej för killar är killar? Dem är också individer som formas av samhället, av vuxna/vänner/media precis som vi tjejer. Så dem har både lika mycket skyldigheter och rättigheter som oss tjejer.

En vettig artikel enligt mig :P

//Out

Lite festmusik i min smak ;P

Älskar Pitbull, hihi





Jucie box, haha.. refrängen har jag aldrig fattat :P


Äkta sommarlåt i skön remix


Denna gör mig galen med lite alkohol i, haha. Lyssna 50-60 sek in på låten då
den kommer igång :P

16 oktober - Olyckor

Om någon tror jag har en gnutta graciöst i mig så kan jag berätta att det är så jävla fel. Historien visar att jag bör nog ha massor med säkerhetsgrejor runt mig.

Några exempel på vad jag råkat ut för:
- Fått en spegelskärva som föll rakt ner i armen på mig, satt den fint där.

- Lyckats få min fot överkörd av en bil, bästa va ju att när förare uppfattade hon nog kört över mig (för va parkeringsplats på coop så hon körde långsamt) så stannar hon, bara det att hon stannar PÅ min fot.

- En list hade lossnat från väggen och ligger med spiken rätt upp, 7-8cm spik. Och jag som inte ser den hoppar runt.. vart träffar den. Barfota, hälen, fullkraft helt in. Där står jag med en list under foten och fattade noll vad som hänt.

- Halkat ner för vår slitna stentrappa, högra smalbenet viker sig under mig så det sitter jag på när jag glider ned för stentrappan som är full med vassa kanter.
Där fick jag smärta, no fat som skyddade skelettet ju och helt uppslitet fan, en blodådra som svullnade till max och som stack ut.
Jag höll på tupp av fan för problemet va inte smärtan, problemet va att jag insåg att nu kommer jag få ett stort ärr över hela smalbenet.
Och det är vad jag har idag, haha.


Och jag kom att tänka på alla dessa olyckor för igår ramlade jag över en trottoarkant när jag smsade. Idag kan jag inte gå på vänstra foten för min stortå värker, har en lustig färg och svullen.. ehm?
Men vet det inte är brutet så inte lönt åka in, kan väl som värst vara en spricka och det kan man endå inte göra något åt.
Bara kände, varför kan mina olyckor aldrig komma små.

Bara en enkelt sak som en gång blev jag biten av en hästfluga i pannan, får jag ett vanligt bett.. NEEJ jag får hela vänstra av ansiktet uppsvullet, ögat kunde jag inte ens se med så svullet det va.
Fan asså.. hahah.. och min familj hade skitkul åt det, skratta åt mitt nya ansikte hela tiden. Haha thanks guys, felt the love :P


Inte alltid lätt vara Vanessa säger jag bara :P

//Out

15 oktober - Populär eller Geek?

Vem va ni i högstadiet? Det är en tid jag minns som starkast genom hela skolgången. Den tid då grupperingar fanns som mest och va mest utmärkande.
Dem populära och dem töntiga. Dem coola killarna vs. underliga datakillarna. Dem populära och snygga tjejerna vs. dem fula och nördiga tjejerna.

Alla hade sin grupp och sin stämpel vare sig man valt det eller inte. Det va bara så. Dem populära måste utse vilka som va töntiga och inte får vara med dem.
Vilken grupp va jag i?

Jag va en tönt.. helt klart. Jag varken hade dem dyraste och nyaste kläderna, jag va inte högljud, jag vägrade röka (hur äckligt va inte det kände jag redan då..tro fan jag skulle stinka och förstöra min munhygien för va cool) och jag va sämst i idrott och ja.. jag va väl inte så snygg iheller.

Hur känner jag för det idag? Jag är jääävligt glad :) Man kanske inte inser det då men va jag en tönt så..det spelade ju ingen roll vad jag gjorde, vad jag sa.. jag va endå en tönt.
Så allt jag kudne göra va att vara mig själv, jag hade vänner som aldrig brydde sig om olika åsikter, om mina kläder, hur töntigt jag skämtade osv.
Vi va oss själva och det ger en individ en chans att utvecklas.

Stuider visar ju att dem som va "populära" i skolan (inte alla) oftast växer upp till bli tråkiga personer som har svårt för ha egna åsikter, alltid rädda för va annorlunda.
Medans "töntarna" har starkare personligheter som gör dem mer intressanta att umgås med.

Och för mig inte förvånande egentligen. Har sett många från min skola som va populära som är precis likadana idag, har samma mentalitet som när dem va 15.
Inte dags att växa ifrån det? Antagligen deras "gyllende år" som dem inte vill släppa. Idag är dem vuxna och ingen bryr sig om hur "coola" dem är längre.
Men dem har ingen annat för dem har inte utvecklat andra sidor.

Dock inte alla för jag har träffat folk från min skoltid som inte alls tänker så iheller, vissa av dem ar vuxit upp och faktiskt schyssta människor. Men många av dem jag träffat eller sett är likadana.

Och därför är jag inte ledsen över jag aldrig va cool. Jag har en personlighet som jag tror jag aldrig skulle fått om jag va populär i skolan.
Jag bryr mig om mitt utseende men jag bryr mig om min personlighet med för jag anser det vara lika viktig om inte viktigare.
Jag vill aldrig bli en snygg tjej med tomt innehåll. Jag vill aldrig bli en människa med bara ytliga tankar.

För min tanke är en människa kan vara snygg, men det betyder inte att han/hon är attraktiv. För det krävs det mer än bara ett utseende.
Det är sättet man talar på, värmer i ens ord. Det är sättet du ser och behandlar andra människor/djur.
Humorn och glädjen man vågar ha i livet som inte bara handlar om ytliga saker.

Well ja.. mycket skrivet.. men ja.. jag föddes med tankar.. Och jag är glad för det.. hahah







14 oktober - Eget system

Någon mer än jag som har ett system i diskmaskinen? Haha. Samma typ av glas ska ställas på samma ställe, även tallrikar.
Och besticken dels upp, alla knivar i samma fack, gafflar i eget osv. På så sätt bara tar man sen upp dem i en näve och lägger in dem i lådan.
Slipper man stå där och fumla efter rätt bestick till rätt plats.

Och samma med glas eller tallrikar.. slipper man sträcka sig fram och tillbaks för att man blandat olika glasmodeller med varann och olika tallriksmodeller med varann.

Så Patrick får inte röra disken för jag har mitt system som sparar mig tid och är bekvämre :P Men han börjar lära sig, hähä.

Någon mer än jag som gör så? Hähä..



Hittade en massa gamla bilder jag aldrig lagt upp, hehe.
Från våras.



10 oktober - My name is Vanessa

När jag va liten va jag hatade jag att jag fått namnet Vanessa. Jag ville också ha ett "vanligt" namn som dem flesta i min klass hade. Ville också få heta Malin, Sofie, Emma.. eller Melissa va ett namn jag drömde jag hade.
Varför fick jag sånt konstigt namn för, fult.

Idag älskar jag mitt namn. Verkligen ääälskar, tycker det har sexig klang när man säger det. Och när jag säger mitt namn brukar jag få höra av killar "Verkligen?" med ett stort smile. Och att dem tycker det är så fint :)
Senast jag va ute och presenterade mig så ena killen "Noo, but for real" Men jo its for real. Hahah.

Många killar brukar kommentera "ooh det är ett porrnamn, lägg till Lolita så" Hahah, men nej.. jag anser Vanessa är med klass.. exotisk klass ;) (Allt från vad jag är utseendemässigt så hahah).

Så jag är verkligen glad för mitt namn och att min mamma inte gav mig ett "vanligt svenskt" namn. Hehe. Och jag struntar i vad andra tycker men jag är förälskad i mitt namn..jag älskar när Patrick säger mitt namn till mig...men det är nog för han gör det så sällan också, hahah.

//Out


Shopoholic

Varför föddes jag som tjej. Vi verkar ha ett medfödd shopberoeende och klart föll jag dit igen. Lovade mig själv efter senaste inköpet att nu räcker det, hade inte pengar till dem och har verkligen inte pengar nu iheller.. men ooooh. Är dessa ingen skönhet?
Så fakk it, offrar pengar jag inte har och löser det problemet sen.. hahah. Uuuujj.. NU.. nu.. räcker det.. no more!



//Out

9 oktober - Parfymfeber

Blivit kär i två parfymer Hugo Boss - Orange Woman Sunset och Escada - Absolutely Me. Vill haaa, men känns onödigt när jag redan har typ 16 parfymer.. lär ju inte hinna använda alla om jag håller på och köper hela tiden. Men oooh, älskar parfymer asså, hihi :)


Hugo Boss - Orange Woman Sunset:
Topp: Granadilla, mandarin, bergamott och passionsblomma
Hjärta: Apelsinblomma, ros, natthyacint och rosépeppar
Bas: Vanilj, cederträ och sandelträ



Escada - Absolutely Me:
Topp: Rosé peppar, Hallon, Ros sav
Hjärta: Jasmin, Havtorn, Rosa Macaron
Bas: Vanilj, Ris puder, Myskiga noter


Måste hinna använda dem också ju och inte bara köpa in.



//Out

8 oktober - Lukta sig fram

Sitter här lite halvdossig och luktar på mig själv, hähä. Är väl normalt? Slängde på mig en parfym jag inte använt på länge så jag måste lukta hela tiden.. mums doftar den ;) Ralph Lauren - Hot.  Spicig men endå krämig..yeaah.

Vet inte om jag berättat det, men en gång när jag va inne på Étage så såg jag en vän, tror det va Krause om jag minns rätt (va lite på lyran så).
Men jag och P går fram för säga hej och bredvid honom står tre tjejer med ryggen emot, vända mot ett litet rundbord. Och jag känner sådan doft och bara "Ooh det är D&G - The one" och så som jag är som person och lite dricka i mig så ställer jag mig bakom och sniffar som en hund på dem.

Och P har berättat i efterhand att han trodde fan jag tappat förståndet.. men vadååå, jag va tvungen ta reda på vem som hade den ;P Och ja kanske kan man bara fråga, men nu va detta det första jag kom tänka på att göra :P
Och när jag doftat på alla och märker vem som har det då knackar jag denna tjej på rygg och frågar. Men vet ni hur denna tjej reagerar?
Hade ni inte blivit glada om någon kom fram till er och frågat om parfymen ni har på er, att dem känner igen den och tycker den är skitgod.
Jag hade i alla fall blivit glad om någon sagt så till mig, lite det som är vitsen med parfym nu.

Men åter till henne. Hon reagerade med vända sig om och jag frågar och då ger hon mig såååån jävla sneblick, snesynar mig från topp till tå och med riktigt avsmak säger:
"Herregud, du är blond och jag med, och den bimbolooken du ligger inne med.. ooh gud och VI gillar samma parfym." och vänder sig tillbaks till sina vänner.
Och jag bara tänkte:
"ÅÅÅKEEEJ... vaaaarsegooood för komplimangen, bli absolut iiinte trevligare happyface."

Brudar asså! :P

//Out


7 oktober - Shepherd

Skulle bara köpa ett par nya leggings men fan ta så föll mina ögon på ett par så fina skor inne på Scorett,
Shepard - Canada Snow. Och ni vet hur det är när man ser något man fastnar för, det sätter sig i hjärnan och kommer inte lämna tankarna om man inte köper det.

Och egentligen har jag inte pengarna för det men.. ooh, köpte endå dem så klart. Och jag är inte den som blir stolt över att köpa dyra saker, jag skäms nästan.
Om jag kan fynda något bra till ett billig pris då blir jag stolt.. skitbra juuu.

Och jag kände med dessa skorna.. dem är otroligt fiiina och superduper varma. Men dem tåler ju inte för mycket snö eller vatten.. det känns som, jaha.. ett par skor för 1700 kr (för mig är det mycket) och sen så tåler dem egentligen inte den årstiden dem är till för.. ehm.. är det lönt? Men gaaah så fina fan.

Och Shepherd och Uggs är populära skor till vintern just för dem är fina, varma och sjukt sköna men egentligen tåler dem inte så mycket.

Men jag köpte dem så klart och sen får jag se om jag lämnar tillbaks dem eller inte, hihi.







//Out


7 oktober - Tvång att sminka sig?

Har ni också ju äldre man blir desto mer ser man hur ytliga de flesta är. Jag är också ytlig, när det gäller mig själv. Ja, för jag bryr mig om mitt utseende (dock inte alltid, jag vågar se ut som en luffare som dragits upp ur en kloak för jag vet hur "snygg" jag kan bli, så känner mig trygg i att se "ful" ut med, i alla fall på vardagen.)

Så bara för sticka in med en grej, jag fattar inte tjejer som klagar "ooh så jobbigt, varför ska man behöva sminka sig varje dag". Eeeh vem har påstått det lixom? Ingen kommer polis kommer gripa dig om han ser dig ute utan smink.
Så klaga inte, jag är själv tjej, jag fattar detta med smink.. man vill se bra ut om man har ett jobb där man där man möter människor (bara glöm jag går till Hilton utan smink och jobbar ti ex men det är mitt val att sminka mig).
Man vill se bra ut när man går ut och festar (enda gången jag absolut INTE skulle vara utan smink, för det kan jag erkänna.. hade inte känt mig snygg bland alla festfixade om jag inte själv va det) MEN.. det finns inget tvång på smink.

Så väljer man gå med smink varenda jävla dag så klaga inte.. för det är ett eget val, so shut tha fuck up!!
Jag klagar inte för jag vet.. och just därför jag pissar på det med.. orka alltid ha smink på sig, så fort jag känner att "nu är det inte så viktigt" så tar jag chansen att vara utan.. en vanlig vardag då jag varken jobbar eller festar. 
Älskar känslan av ett rent ansikte, kunna gnugga sig i ögonen som en idiot.. hähä.
Och jag i alla fall känner att jag är den jag är utan smink, inte med.

När jag träffade min kille fick han snabbt se mig utan smink.. för vadå lixom.. det är ju den jag är, vad ska jag göra om han skulle tycka jag är ful utan.. to bad, this is how I look.
Och det va faktiskt vad min kille sa "Fan vad skönt med en tjej som kan gå utan smink, som inte måste fixa till sig så fort man lämnar dörren."


Så jag bara känner, käften på alla ni som klagar på att ni "måste" ha smink varje dag. Jag klagar inte för jag vet att det finns ingen tvång, kommer inte hamna i fängelset om jag är utan, eget val om jag sminkar mig varje dag.

Och seriöst.. om det är ert värsta problem att klaga på så va fan glada, känn er lyckliga att det är eran "problem" för där finns problem i världen ni aldrig skulle vilja behöva klaga över att ha.


//Out


3 oktober - Party in Danmark

Egentligen för trött för skriva men för tidigt att dra mig till sängs nu.. om jag inte vill vakna 2 i natt pigg.

Igår åkte jag och P hem till mig så jag kunde göra mig fördig, hade glömt vågtången så, blä. Så stack jag över till min granne, my sis Evelina :P där jag vågade håret, orkade inte göra det hos mig.
Och tiden rann iväg så fick springa tillbaks till mig efter jag va färdig och börja sminka mig.

Sen kom det jävla problemet vad man skulle ha på sig. Och inte bara hade jag det problemet, även mina systrar. Nadde och jag hade redan orsakat kaos i lägenheten när Evelina kom över för se om hon kunde låna något.
Så behöver jag säga något? Tre tjejer som drar av och på en massa kläder för hitta något..

Sen fick det vara nog så jag och Evelina (Nadde skulle på annat håll) hämtade våra killar som va hos henne så tog vi taxi hem till Elin.
Bästa Majija och Sara va där.. så ja en massa snack och dricka för att sen ta oss till Danmark.

Första gången jag festade i Danmark och min upplevelse... såååå mycket bääättre än Malmö. Hela attityden och folks beteende, iaf den kvällen, 100 gånger bättre.
Killarna ska vi inte snacka om ;) Uuuuff, där kan vi snacka om ögongodis (blir ju så bara för min del hehe).

Antingen här i Malmö är det små fjuttiga töntkillar som tycker dem är all that.. eller så är det megabiffiga men uppblåsta killar.. och dem flesta raggar på så äckligt vis, har äcklig attityd över sig.
Men i Danmark, skiiitsnygga, vältränade, långa, snyggt klädda.. OCH välförda.. snackade med en med humor och ett leende, inget försöka få något.
Fanns ju så klart dem men många av dem bara snackade och gav komplimanger och sen tackade dem för sig och lät en va.
Kunde stötta på dem igen och le mot dem, dansa.. utan att dem trakka en. Här hade dem verkligen kul i första hand innan det handlade om att ragga.
Har aldrig skrattat och haft så många roliga samtal med killar, klart man märkte dem va intresserade men dem gjorde inget om dem inte märkte av mer intresse från mig (som tjej).

Och inte en enda gång kände jag händer på min röv, killar som grabba tag i min arm och vägra släppa. Inte en enda gång kom en kille upp bakifrån när jag dansa och gnuggade sina delar mot mig.
Killarna faktiskt sökte ögonkontakt och hade kul på dansgolvet.

Och jag tror att där så raggade tjejer minst lika mycket som killarna för Patrick sa att tjejer va mer öppna och kom fram och flörtade mer än vad dem gör i Malmö.
Men jag tror det fan är för att killarna är mer trevliga där.. och ger tjejerna en chans och inte anfaller dem som så fort dem ser en intressant tjej.

Nej nice fan, danmark fler gånger och förhoppningsvis fortsatta positiva upplevelser :) 


Sen fick jag och P för oss att vi ville ta in på hotell, me nden ideen upptäckte vi inte funkade så bra en lördagskväll kl 04.
Kollade fem av dem största hotellen men alla fullbokade och sen orkade jag inte yra runt i högklackat efter dansat en helkväll plus kylan ute.. så tog tåget hemåt.
Men när jag vaknade imorse insåg jag att det va skönt vakna upp hemma annars skulle vi ju behövt ta tåget hem på morgonen. Fun for me med kortkort och klackar, hehe.. känns fel på morgonen :P


And last.. GRATTIS Nadine på din födelsedag.. och grattis till din kille med (lönt fylla år samma dag haha)


//Out

1 oktober - Förbjud kamphundar?

Irriterar mig så jävla mycket på okunniga människa. När man är okunnig men tror man vet allt. Det irriterar mig till max!!
Och jag är så glad att Sveriges politiker i alla fall säger nej till att införa förbud mot kamphundar. Det är ingen lösning på hundattacker..

Och jag tycker om Danmark i många sätt bättre än Sverge men där tog det ett stor steg bakåt, och har irriterat mig på det. Och när folk på gatan säger "Jag känner mig tryggare nu när kamphundar är förbjudna".
Tror människor seriöst att andra hundar inte kan attackera, bli aggressiva? Idioter är vad ni är i så fall.

Eller "Jag tycker det är rätt att kamphundar inte ska få finnas bland oss på gatorna, för inte får man gå runt med krokodiler."
Ärligt, föddes man så korkad och okunnig?

Tror ni att kamphundar födds aggressiva, med mål att göra skada? Dem födds som vilken hund som helst.. med behova av diciplin, föda och kärlek.
Och dem kan som ALLA hundraser kan bli aggressiva om du triggar fram det. Alla hundar har en röd zon..
Den vackra lugna golderetrivern kan slita sönder dig om den är tränad för det.

Och är man inte van att många småhundar är ättriga som fan och "kaxiga" men då puttenuttar alla "naaew är lillen arg?"
Det är ett aggressivt beteende precis som en stor hund och lika oaccpetabelt.

Skillnaden när en kamphund kommit till sin röda zon är att den har en högre smärtgräns än en vanlig hund och klarar därför mer. Och den skulle kämpa tills den dog. Och detta är om den är TRÄNAD, framtiggad!
Fattar folk det ordet.. och vad betyder det ordet.. jo att då måste ju någon utföra detta, träna den.. och vad/vem är det?.. jo en fakking MÄNNISKA.
Det är människor som triggar och tränar hundarna. Dem slår dem då och då redan från när dem är valpar, dem slår dem ibland när dem gjort något olydligt.. men också när dem varit duktiga (och det är inte bara ägaren som slår, det är hans/hennes vänner också) just för psyka dem, för att dem alltid ska va rädda.
Rädsla är en känsla som gör vilket djur som som helst farlig. Dem låter hundarna jaga och döda små kattungar eller andra slags djur.. för ge dem "smak" för döda, där dem står och hejar och gormar åt hunden, triggar upp situationen så mycket dem kan. 
Och en massa andra saker.. så jag har snarare medkänsla än hat för dessa stackarn som råkar ut för att få såna ägare.

Och tro mig, jag hade kunnat träna upp en goldenretriver på exakt samma sätt. Som jag sa, skillanden är att en kamphund känner inte av smärta som andra hundar.. men aggressiva kan ALLA hundar bli, det finns i alla hundar.. är ju en överlevandadsinstinkt (daah lixom) precis som vi och alla andra djur har det..


Och vet ni, Cesar Milans egna ord, att en kamphund..speciellt pitbullar är en perfekt hundfamilj om man har småbarn.
Otroligt kärleksfulla (gud det har jag verkligen sett) och glada och dem klarar av att småbarn. För det är lätt för småbarn att råka dra för hårt i djur, klappa för hårt.
Småbarn har inte den finkänsligheten än med vad som är för hårt och för nätt.
Alla djur, även vi.. om någon gör något som gör ont säger ifrån, man menar inget illa man bara säger ifrån.

En hund säger till genom att bita ifrån lite eller knuffa undan dig (som min hund gör, vilket kan bli en hård stöt för ett litet barn). Men en pitbull har en högre smärtgräns och därför inga problem om ungen drar eller rycker i den lite för hårt.

Så jag är ett stort nej för förbjuda kamphundar. Utbilda människor istället och förbjud i så fall olämpliga hundägare (även om ja jag vet det är en stor fråga hur det ska gå till.)
Men det tjänar inget på att förbjuda en ras av hundar. Vilken ras ska det bli härnäst då som människor ska spy galla över (eftersom människan tydligen har ett behov av att alltid smutskasta och rikta all missnöje emot något, människor som djur).


//Out

RSS 2.0