31 augusti - Nya underkläder

Precis beställt två bh:ar från Halens. Den fanns i så många härliga färger, babyrosa, mörkare rosa, svart, vit, lila, turkos, beige och röd.
Men jag har inprincip alla färger redan i bh:ar så jag tog turkos (för det har jag velat ha så länge nu) och en lila. Passade på att beställa två eftersom det fanns i D kupa :) Och billiga så.. får vi se om det är något att ha.. hehe.

Som Patrick sa igår, jag har så mycket färg i min garderob.. men jag älskar färg.. härliga färger gör mig tossig :) Speciellt i underkläder, tycker det är skitsnyggt :) 
Neonrosa, babyblått, babyrosa, limegrönt.. tycker det är skitsnyggt med färg som syns asså ;)
Men han påpekade faktiskt att jag nästan inte har några svarta underkläder..och då tänkte jag efter.. fan sant, strirrar mig blind på alla härliga färger.
Så jag har faktiskt för någon vecka sen inhandlat svart bh och svarta string :P

Men så köpte jag också ett jätte fint underkädesset på H&M med.. så jävla kul göra en kille tokig hihi ;)
Då kan man be om vad som och han bara strirrar och säger "ja" muhahah :P

Halens 149 kr                                               99 kr



Från H&M. Korsetten kostade 179 kr har jag för mig och trosorna
49 eller 59 kr :)


31 augusti

Sista augusti..teoretiskt sätt innebär det sista sommardagen. Sen går vi in på höst. Dock har ju sista veckorna av sommaren endå känts som höst.
Det är jag oehört besviken över, jag är en sommarmänniska, jag hatar kylan mer än allt annan. Hade någon sagt att det kan vara sommar året runt.. gärna för mig, även om folk säger "jo men då skulle man inte uppskatta sommaren om man aldrig har vinter".
Skiter jag i.. jag vill just det, jag vill ha varmt alltid så jag inte uppskattar det i så fall.

Bara jag sitter här nu fryser jag, jag fryser så lätt att vintern nästan tar koll på mig.
ENDA och ENDA anledningen kanske som jag kanske skulle vilja ha vinter är för min hund Eddy goes craaazy över snön. Han älskar det och blir tokigt lekfull i snön och det är det enda som värmer mig på vintern att se.

När man kastar en snöboll ut i snön och han springer för leta efter den, ger sig inte.. trycker nosen runt i snön och ska hitta den, skitsött att se.. eller att man får begrava honom i snön, han bara ligger där :)

Uff ja, älskade sommar.. sköna dagar ute på stranden, känns solens värme, sköna utekvällar med drink i handen och bäst av allt, enkelt kunna slänga på sig något snyggt, vardag som gå ut och festa.
Höst och vinter är mer krävande gällande kläder.. krävs mer energi på hitta något snyggt.
Ett års längtan nu hihi.


Ja förresten, Patrick beställde två helfina klänningar till mig. Satt och kollade igår på nätet på dagen och jag tänkte beställa dem.. tillsammans med Mia senare och när jag skulle göra det så sa Patrick jag inte behövde, han redan fixat det åt mig (han hade ju sett under dagen vad jag ville ha och tänkte beställa.)

Dags för frukost nu..


Fakking något fel med min blogg för den vägrar lägga upp bilder.. fakk u!

30 augusti

Måndag och känns som min "helgdag". Min helg har bara bestått av jobb så har inget direkt roligt att berätta. Bröt min nagel igår, skulle lyfta upp en kartong med vattenflaskor.. så klart går den sönder ock min nagel viker sig rätt av bakåt o smäller av.
Fakk det när man har långa naglar!! Hängde halva min nagel där som en köttremsa och pissade blod. Ville dö typ.. men trots det så va allt jag tänkte på "måste hinna med fylla upp minibarerna..fakk detta."
Haha men jag beklagade mig sen för chefen :P

Och idag har jag inte mått så bra, känns som en förkyldning på G men orka bry mig, hemma hos P.. måste utnyttja hans tvättmaskin och sen har jag städat undan lite till honom medans han är på jobb.

Och sen har jag börjat få vita fläckar under mina naglar, ser för jävligt ut ju, mamma säger jag har zink och kalciumbrist.. men jag tänker fan inte dricka någon jävla mjölk (alltid hatat sen jag va liten, gillar inte ens oboy).
Så finns det inget annat man kan ta istället?

OCh varför, vaaarför.. älskar spindlar att trakassera mig? Åter igen en jävla spindel på toaletten.. och nu är den inte fast i vasken så jag endå har koll på den, nej nu yrar denna på golvet och det tar tyvärr emot att döda den och P är inte här ju.
NU är det farligt på riktigt :P Nu vet jag inte vart den gömmer sig, bara att den är där och psykar mig.. gaah.. såg den sist krypa under tvättmaskinen (så klaaaart, den vet jag måste dit).

Ska komma på en god maträtt som P ska få göra idag, sugen på något äkta smarigt :)

Cya

Hahah klockren

www.chicalicious.blogg.se hade denna på sin blogg och jag va tvungen lägga upp med. Klockren bara :) Watch hihi



Sen gjorde de en låt av det


28 augusti

Det finns ett program som går just nu när jag skriver detta inlägg. Och varje gång det går ändrar jag kanal för jag får bara irritationskänslor.
Och det är programmet Extreme home makeover. Det är ett äkta just for the tv.

Ja dem människorna bor under väldigt dåliga förhållanden (och oftast har det hänt något dramatiskt i deras liv med).
Klart det är synd om dem, ingen människa ska behöva bo så. Men det dem gör för hjälpa dem är för tv.

Dem åker dit, bygger en makalöst hus, enormt inprincip alltid och lyxgrejor. Men problemet som detta programmet inte visar är vad som händer efter.

Familjen står kvar med problemet som gjorde att dem från början bodde i så dåligt hus.. Inte tillräckligt med pengar. Och då kan väl vem som helst räkna ut med röven vad som kommer ske med deras nya gigantiska hus som dem inte kommer ha pengar för kunna underhålla.
Dem tvingas ju sälja.

Då menar jag, varför inte bygga ett normalt hus med normal standard som är mer realistiskt för dem att kunna ha råd med? För det va väl vad programmet handlar om, att hjälpa?
Nej, men då blir det ju inte roligt program, its all about the numbers thats whatching. Därför det irriterar mig :P



28 augusti

Just nu sitter jag i min brors rum, som varit mitt en gång i tiden för lääänge sen, tillsammans med min katt Isa, som ligger i fönstert brevid mig.
Vi har många minnen ihop. Hon va bara en liten kattunge, vildkatt, när vi hittade henne i vårt gargage en vinter.

Och vi visste vi va tvugna få in henne annars skulle hon inte klara sig. Så med mycket besvär + mamma fick rejält bitsår av henne och vår dåvarande vän Jonna också fick styrk utav katten så fick vi in henne tillslut.
Hon va så rädd, hon låg under min säng, tryck upp i hörnet.

Så enda vi kunde göra va att inte försöka så mycket, låta tiden och dagarna gå.. vi hade satt fram mat och vatten till henne men hon kom endast och åt när ingen va i rummet. Och med tiden blev hon lite modigare, men enbart om nätterna, när alla sov, så kom hon fram och busade runt på golvet.
Jag hade gett henne en boll med gummitaggar typ, vilket jag började ångra för sen (för den lät helt mycket och jag kunde inte få sömn) for hon runt med, smällde in i väggarna..

Men varje dag när jag kom hem från skolan, när hon låg där under sängen ihop tryckt la jag mig alltid ner på golvet, utan att krypa in under eller va för nära så låg jag alltid och snackade med henne.
Satt alltid och gjorde mina läxor på rummet (brukade sitta i köket annars) för hon skulle vänja sig vid människor.

Sen började hon få mod till komma fram på dagarna och busa om ingen va på ovanvåningen och sen om nätterna började hon springa upp i min säng och bita mina tår eller springa över mig (alltid mitt huvud). Fick skitdålig sömn i typ 3 veckor på grund av henne.. haha.

Och en dag när jag låg där på golvet och pratade så tänkte jag att jag skulle försöka nära mig henne (va endå försiktig för jag såg va hon kunde göra om hon blev rädd).
Så jag kröp under och närmade mig, sen stopp. Nästa dag samma sak, sen stopp så höll jag på så och sen en dag räckte jag fram handen till henne och lät henne komma fram sista biten.
Och det gjorde hon, luktade på mig..och då försökte jag, jag klappade henne. Och när hon fick den berörningen..hon blev tokig (på ett bra sätt) sååååååå keeelsjuk.

Och jag fick sån glädje, sen jag sprang ner och berättade för alla.. jag fick klappa henne :)) Om man ens kunde beskriva den glädjen.
Jag fick hennes tillit..underbar känsla att känna. Ett djur utan någon som helst makt litar på mig (som kan göra stor skada mot henne).

Och nu har åren gått och hon är en naturlig del i vår familj, hon har gett oss så mycket, fött våra katter som vi har idag.
Vi hade inte hjärta till ge bort dem.. menar guud.. man blir ju förälskad i sekunden dem blir födda hihi.
Och hon än idag är en kelsjuk liten puma :)


Och tyvärr kan jag inte lägga upp bilder på henne för något fel med bloggen, den vill inte :P
Men hon ser ut som en mini puma, vad vi kallar henne.

Helsvart och underbart fin :)


Och ja, Hilton ringde mig halv 23 i natt.. eeh jag låg och sov, helt slut sen jag jobbat från 7-15 som en idiot och stressat utan en enda break, inte ens hann dricka eller äta något, på hela tiden för va så mycket att göra.
Men slut som jag va när telefonen började ringa, trodde det va alarmklockan så slog bara bort det.. haha oops :P
Men what 2 do :P
Ska in imorgon så... but have a nice day today :)



25 augusti - Slack in tha soffa

Har inget att göra, sitter och fördriver min tid. Ska upp vid halv 5 imorgon. Sjuk omställning när man förr hade 5 min gångavstånd till jobb till att nu ha 1½- 2 timmar till jobb. (2 timmar för jag måste lägga ut tid på sminka mig nu med, förr räckte mjukis o osminkad.. ingen brydde sig).
Så jag gick ofta upp en halvtimma innan jobb. Nu 2 timmar innan. 

Så det är en omställning.. och att ha nära till jobb va inte bara skönt men att det är så mycket enklare, va inte beroeende av något..oavsett alla väder va det inga problem för mig. 
Nu är jag beroeende av buss och tåg (tåg som ofta får försenade tider).
Och känslan när man ska hem.. jag va hemma på ingen sekund alls, det betyder mycket för ens fritid.
Men jag ska inte klaga, jag har ett sätt att få en inkomst i alla fall, många som inte har.

Just nu sitter jag här i stökiga soffan (syrrans feeel) och fördriver tiden innan jag ska lägga mig i sängen och läsa lite innan jag sluter ögonen innför en nu arbetsdag :P


Och det är låångt ifrån färdigt, inte hunnit med sätta upp på väggarna
och få upp gardiner, hehe






Good night people

25 augusti

Då hamnade jag upp hemma hos mamma och pappa. Hilton ringde idag och ville jag skulle komma imorgon med så P körde mig hem nu innan han börjar sitt jobb.

Fun, hans sista dag nu innan han är ledig fram till måndag och jag jobbar på hans lediga dagar. Verkligen klickat in det precis så också.. haha.
Ja då hinner jag få sakna mer än bara sakna.. väl :P

Så lite hos föräldrarna nu..fördriva tiden.

Have a nice day

And by the way.. min syrra upptäckte en fästing som kröp på min kofta och hur reagerar jag? Med stå och skrika med min syster i bakrunden "Men chiiillaa"  och hämtar papper för ta den..och jag bara fortsätter skrika.. får fnatt så den åker på golvet och då börjar hon med skrika.. haha.

Ska köra mamma o pappa nu till stan.. möh

24 augusti - Lägenhetscheck

Sitter jag och kollar på lägenheter. P har beslutat sig för sälja huset.. inte vet jag vart den ideén kom ifrån. Han kom hem 23.30 från jobb igår och sa det rätt ut.

Jaha but thats just all good for me, gillar inte Eslöv endå.. skönt slippa komma hit fler gånger :P Och han sa antingen Malmö eller Arlöv (och Arlöv är bra så att där finns väldigt fina lägenheter, nyrenoverade, för bra pris.. men endå nära till Malmö).
Hans tanke till detta är att han vill spara in pengar.. det är dyrt i omkostander att ha hus. Så detta tycker jag bara är en bra idé. Varit på han mycket om att han måste börja spara. För även om man har ett fast jobb och bra lön så är det endå viktigt i fall att.
Något min mamma alltid lärt oss.. sparande är a & o.. jätteviktigt.

Så jag sitter här och fördriver tiden lite med kolla runt för P har endå inte så bra koll på områdena i Malmö och det finns (enligt mig) en hel del områden som bara är att säga nej till direkt.. :P



Well.. då har jag fått att jag ska jobba denna helgen med, fredag och söndag. Redan märkt att vara ledig på en vardag är inte samma sak som va ledig på helgen.
Helgerna är heliga för mig på något sätt.. men ja.. jag får en bra lön i alla fall (fast på Hilton hade jag endå fått samma på en vardag, bra betalt endå, men man får ju börja någonstans).

23 - Bilder på Jambo :)

Sitter hemma hos P. Ville bara lägga upp bilder på Evelinas kattunge.. han är för go lixom :)

Blev trött av allt tv:tittande och däckade på.. ja ett annorlunda sätt :)


Har sitt egna sätt hihi


Leker med sin svans


Myser med sin mamma :P

22 augusti - Mia du är en ful råtta :)

Jobbat hela söndagen..så nu är jag trött. Hatar redan dessa skittågen, just problem. Och så ville dem jag skulle jobba onsdagkväll men tyvärr har jag dåligt med busslinjer här i gula höja.. som inte går så pass sent att jag kan ta mig hem.
Och sen jobbar jag hellre morgonpassen faktiskt, mer morgonmänniska än nattmänniska. 

Men jag fick sån känsla imorse, satt på bussen på väg till svågertorp och så kom två mammor med småbarn.. och jag vet inte men en massa känslor svallade upp.
Jag trodde inte men jag saknar faktiskt barnen när jag jobbade, speciellt på en förskola. Blev tårögd.. fakk tänkte jag.. haha.. gråt inte bort mascaran.
Vet fan varför jag fick såna känslor..för när jag jobbade med förskola va jag alltid sjukt uttråkad, kollade klockan konstant.. även om jag tycker barn är roliga och trivdes med det.. men så kände jag att jag vill endå annat.. men nu saknar jag dem.
Ajja känslor som går över :P


Får vi se om Patrick kommer till mig ikväll.. aah det gör han :) Han saknar mig, muhah ;) Men vet inte om jag ska åka med hem till honom eller om han ska sova här. Trivs klart bäst hos honom (blir ju uppasad hihi) men tråkigt läge ifall dem ringer och vill ha in mig.

21 augusti

Igår jobbade jag. Ägnade timmarna åt att springa runt och fylla på minibaren i hotellrummen. Sen hämtade sis upp mig på svågertorp efter jag slutat, åkte till systemet för hon skulle ut.

Så jag körde henne senare och sen va jag själv hela kvällen.. trött! Men fick sms av P att han va i Lund och kunde komma förbi sen och sova med mig om jag ville.. klart :)
Sen åkte han vid 10 tiden imorse, lämna mig hos mina föräldrar först.. ville ju gosa med djuren :) Åkte med mamma, sis Yvette, Jocke och brossan Liam ut med hundarna och badade. Älskar se hundarna i vattnet, simma runt och njuta :)

Och nu är jag tillbaks i lägenheten.. tänkte försöka plocka undan alla kläder och skit och städa här lite. Sen ska jag till föräldrarna igen för mamma skulle visst göra ris ala malta (stavas det så?) idag.. and I loooove :))


Men fan, skittrött.. ska bara lägga mig lite..


Eddy älskar att simma :)


Helgullig Santos (hundkompis till våra hundar) när han hoppade från
bryggan



Santos och Asta



20 augusti - Tillbaka till verkligheten

Samtidigt som jag kommer sakna denna sommaren så saknar jag rutiner. Jag saknar känna "ooh äntligen fredags och dax för helg snart".
Jag saknar känslan av att uppskatta att göra inget. Men endå ack vill jag inte släppa sommaren och återgå (om jag nu kan det, kommer ju inte bli densamma längre eftersom jag jobbar med något helt annat än förskola nu) till rutiner.

Känner en liten sorgsenhet när jag sitter här i vardagsrummet och tittar ut och ser morgonsolen.
Men well, dags att tillslut packa in alla mina saker i bilen och P ska köra mig hem.
Hans jobb börjar imorgon och hilton har börjat ringa in mig så.. hans och min sommar börjar bli ett fint minne nu bara.. tillbaks till verkligheten.

Ny arbetsuppgifter idag, får se vad jag ska göra.. fattade inte hennes danska så bra :P Skriver sen hihi

18 augusti - Katie Piper

Jag kan inte sluta tänka på dokumentären jag såg igår kväll, av en ren slump för jag inte kunde somna och sappade mellan kanalerna.
Jag fattar inte hur en människa kan göra så mot någon annan. Han visste hennes utseende va det hon levde på, han ville förgöra det.
Han, när han insåg hon inte ville ha honom, ville förgöra henne utseende för skulle inte han få henne så skulle han se till att ingen annan skulle vilja ha henne (vad jag tror).
Han ville helt enkelt bara göra hennes liv till ett helvete men just därför beundrar henne för hon verkar kämpa så hårt med få tillbaka sitt liv, även om hon vet att det aldrig kan bli som förr.
Tror det är få som skulle kämpa så, ta tillbaka makten..trots hela hennes ansikte inte är hon längre. 


"Före överfallet bodde Katie Piper med kompisar i London, hon jobbade som modell och var på god väg att göra karriär som programledare på tv. Hon hade drömmar precis som alla andra.
Tills dagen 2008 då allt skulle förändras för all framtid.

Katie Piper hade träffat en kille vid namn Danny Lynch. Han kontaktade henne första gången på Facebook, & dem började prata.
Inte lång tid efter började dem träffas, & blev ett par..
Tiden gick & en natt befann dem sig på ett hotell, där dem på något sätt hade börjat bråka, & han våldtog henne. Våldsamt.
Därefter hade han skickat massa meddelanden till henne på Facebook, och bett henne läsa dem på ett specifikt ställe, som skulle visa sig vara ett internetcafé, i förtroende hade hon begett sig dit. På vägen dit ringde pojkvännen upp & frågade "vart är du? vad har du på dig?" frågor som i sin tur antagligen meddelades vidare till gärningsmannen, en 19 årig kille som gått fram & tillbaka & väntat på att hon skulle dyka upp.. gått fram till henne & skvätt svavelsyran i ansiktet på henne.

Det här resulterar i att hon blir blind på ena ögat & lider av väldigt svåra brännskador på stora delar av kroppen.

23 timmar om dagen är hon tvungen att bära en mask, för att försöka "platta" ut ärren.
Hennes mamma har sagt upp sig från sitt jobb, för att kunna ta hand om sin dotter.

Hon fick tillbringa 7 veckor på brännskade avdelningen på sjukhus. Hon låg i koma i 10 dagar.
Hela hennes ansikte gick att avlägsna, så illa skadat var det.
Man började sen ta hud från hennes rygg för att försöka lappa ihop hennes ansikte.
Första tiden under uppfrisknandet kunde hon inte prata, eftersom halsen hade tagit så pass mycket stryk.
Så genom penna och papper fick hon kommunicera.
7 veckor senare på sjukhus kunde hon åka hem, då inte medveten om hur hon såg ut.

"Jag måste få en ny spegel, för den här är trasig", var orden hon sa när hon för första gången sen överfallet såg sig själv i spegeln."







18 augusti

Klockan 23.00 ringer min telefon. Från Hilton och undrar om jag kan komma in idag klockan 05.30. En aning överrumplad. Haha.
Men just idag har jag ställen jag måste vara på, måste fixa vissa saker idag.. last day. Men kändes endå lugnt säga nej för hon förstod.. va ju liiite i sista minuten hon ringde.
Och dem kommer ringa mer.. det har jag förstått, hehe (positiva tankar).

I söndags, jag har händerna fylla upp till öronen och där kommer en gäst och frågar på svenska om det finns tidningar att läsa och kollar konstigt på honom och frågar "om min hårfärg är äkta?!" haha.. (jag va så van att det antingen va danska eller engelska gästerna pratade) och han kollar kontigt tillbaks "nej om ni har tidningar".
Uuuj, hehe..fattar inte ens hur jag kunde få hans mening till det.. well..hihi
Meen jag har hittentills inte spillt eller tappat något :P



Måste säga att Alpro soyayogurt är sjuuuukt goda.. mmm, vaniljen :) Om du inte smakat så gör det, många tänker blä när dem hör "soya".
Men många saker är faktiskt goda.. och nyttigare.
Jag har en mamma som är annorlunda från många andra och hon har alltid sagt att mjölk inte är nyttigt (max ett glas om dagen), soya eller havreprodukter i så fall. Och det finns andra saker som vårt samhälle säger är bra som min mamma säger nej till.
(Därför är jag så glad att det kom ett program som "Du är vad du äter" - Anna Skiper som låter exakt som min mamma.. och jag bara kände "aaah!! min mamma är inte knäpp, hon hade rätt" Haha

I alla fall smaka den, mumsfilibaba ;P

Nej, måste göra mig i ordning nu.. hörs.

16 augusti - Våldsamma förhållande

Det är sant som det är sagt.. Kundskap är makt. Har läst flera bloggar, speciellt en, där tjejer skriver hur dem behandlas av sina män (om man nu ens kan kalla det för män).

Och jag vet att jag kan vara kritisk mot mig själv, jag vet andra tjejer är det mot sig själva. Jag har sett dokumentärer eller läst böcker om kvinnor som lever i missbehandlade förhållande.
Där männen gör dem till inget.. vilket får dem att stanna. Kvinnor som tillochmed från början varit starka och aldrig trott att dem skulle stanna hos en sådan kille.

Men misstaget alla dessa kvinnor gjort är att när första slaget kommer att förbi se det. Va kanske inte så hård smäll, "bara" en örfil och ursäkta honom, lägga ansvaret på sig själv "jag skrek ju faktiskt åt honom, provicerade".

Och därför jag säger kundskap är makt. Jag är inte den starkaste tjejen för jag kan trycka ner mig själv ibland med dåliga tankar. (Men ingen annan får göra det..så pass tänker jag).
Alla tjejer skulle kunna hamna i sådana sits med en man. Men av allt jag läst och sett från kvinnor som kommer ur sådant har lärt mig.
Jag vet att om första slaget kommer, eller bara ens första fula ordet, så tänker jag gå. En bra kille skulle aldrig slå till eller kalla mig för hora för han blir arg eller svartsjuk.

Likväl som jag inte skulle göra det mot honom. Och varje gång jag märkt att en kille inte beter sig vad jag anser en bra kille skulle göra så går jag (gjort det flera gånger) och jag är inte ledsen för det..
Jag är inte ledsen för jag inte har dessa känslor som många kvinnor har "jag borde stanna, ta hand om honom, han kan inte må bra om han beter sig så, han har vuxit upp medett  svårt liv han behöver min hjälp"

Det är dem känslorna som gör dem stannar kvar och sen blir dem isolerade och nerbrutna. Om en man skyller sitt beteende för han mår dåligt säger jag "Då lämna mig för min skull om du verkligen bryr dig om mig, du borde inte vilja se dig själv behandla mig så, ta tag i dig själv och gå och få hjälp.. sen kanske du kan höra av dig så kan vi se"

Men en sak är säkert.. det är inte vi kvinnor som ska hjälpa dessa män att må bättre, för vi kan inte. De kommer bara bli värre, ju mer övertag de får desto värre blir deras beteende.

Därför vet jag att jag skulle gå.. inte för att jag är stark som person utan för att jag har kundskap. Och det är kundskap som räddat mig från såna män.

15 augusti

Söndag och jag har haft en fullspäckad helg. :)

I fredags va det utekväll som gällde för Evelina fyllde ju år i veckan. Dansade så mycket att jag har haft ont i nacken dessa dagar efter. 
Alkohol, påle och en krydda Andrew gör en helgalen.. haha. Speciellt eftersom vi ses så sällan, finns inget roligare filur.
Aldrig fått så många frågor varifrån jag kommer och ett höjt ögonbryn när jag svarade jag är svensk. Jag ser väl "typisk" svensk ut så förstod inte allas förvåningar. Well well hade överskoj i alla fall :)

Sen lördagen blev en rätt så lugn dag.. baaaaakis som jag va och sömn på 3 timmar typ. Chillade mesta tiden hos Evelina och Söder.
Sen åkte vi över till min bror vars sambo fyllde år. Va mest ute efter maten, mammas lasagne.. haha ;) Men klart träffa Erik lilla flicka med :)
Efter maten drog vi hem, åter till Eve.. där Patrick, jag, Eve och Söder  kollade film. Strax efter drog jag över till mig och somnade. Skulle ju upp tidigt idag.

Ja och idag har jag jobbat sen (så klart) stack över direkt till Eve och åt mat tillsammans med vår andra syster. After that så hämtade P upp mig och nu ligger jag här i soffan.


Nu börjar folk semestrar ta slut. Åter till verkligheten. Jag tycker alltid det känns lite tråkigt för jag är ingen höst/vintermänniska på något plan.
Och när folk börjar gå tillbaks till jobb så börjar den "tunga" tiden. Ett år av jobb igen typ och massa kyla.

Jag hade INTE klagat på va en Hollywoodfru för något öre... niice ;)

Kommer lite bilder från helgen, kommer fler sen.. dessa är från sis. Jag glömde ju ta med min kamera till P så får lägga in dem en annan dag.


Nääädshiit


Sis Eve & me. Men dock bytte jag kläder sen för det fick mig att se
enorm ut.. i alla fall på bilder.
En bild kanske ljuger men inte 20.. hahah.


Blev min röda klänning.. muhah.


Minns fan inte vad som pratas men jag anar att någon börjar bli
drunk. :P



Måste lära mig sitta RAKT.. haha. säck potatis faaen


This is what alcohol does to u


Och så klart någon på min bror med hans flicka Mila :) Första gången
som pappa ju, hihi.


Mamma med sitt första barnbarn :)


12 augusti - Lite tur

Lite lättnad. Ska in på söndag och jobba. Hilton ringde, men fick tyvärr tacka nej att jobba på lördag. Först missade jag samtalet eftersom jag stod i duschen, såg det en timma senare.
Att se det missade samtalet plus min ångest jag fick förra helgen då jag med va tvungen säga nej. Höll på dö asså..där rök min sista chans nu kände jag.

Men 15 minuter efter jag sett det va missat ringde dem tillbaks och frågade.. så söndag blev det :) En dag i alla fall.

Blir jag helt nervös igen.. ska jag komma ihåg allt från sist? Bara varit där en gång.. men får se det så, jag klarade av den dagen i alla fall.. dog inte.. så bör klara mig igen :P

Måste bara lära mig knyta en slips alltså.. haha.

12 augusti - Liten är stor?

Någon mer än jag som tycker att H&M har väldigt små storlekar i sina underkläder? Jag är ju inte världens minsta men långt ifrån den största.

Hittade för 2-3 veckor sen en söt korsett, vit och rosa.. har tyvärr ingen bild. Men jag köpte den aldrig.. sen igår va vi inom Lund på nova och då såg jag den igen så va jag tvungen testa den.
Anledning varför jag inte gjorde det första gången va för att inte bh-storlekar 70a- 70osv utan storleksmått 34-36-38 och det funkar oftast inte för mig.

Men den va såå söööt.. P ville bjuda mig på den passade (men jag betalade faktiskt den själv endå hihi). Men jag hittade faktiskt en som passade hyffsat.

Men min nästa tanke va att jag tog storlek 40.. fattar ni.. storlek 40! (Största storleken dem hade va 42) Och det tillhör endå "stora" storlekarna.. och om det är dem stora.. som passar tjejer i mina mått 163, 50 kg.. då blir jag bara fundersam.

Fattar ni vad jag menar? Jag ville inte förolämpa någon men för det e H&M som verkar konstiga.. men räknar dem såna som mig som stora? Vad räknas andra som är större än mig?
Fattar inte.. verkar ju inte ens normalt..



Nej jag undrar... iaf så håller P på ringa och se om han kan få ett nummer spärrat till min mobil för det har varit någon jävel som läääänge nu ringer med jämna mellanrum (och oftast på natten) och antingen säger inget, bara flåsar.. eller påstår saker som han och jag har träffats förr (första gången på Buddah, haha aldrig satt min fot på det äckliga stället) och haft sex och han vill ses igen.

Nej jag hör på den smutsiga rösten att jag inte ens vet eller träffat personen. Får spel på såna lowlife. Han har ringt, låtit min mamma svara, jag har låtit min pappa svara, P svara.. hahah.. men han ger inte upp.
Pallar inte med.

Och säkert bara någon som försöker ha "roligt", skämta på min bekostnad.. men grooow up!! Vem fan orkar seriöst ringa en hel natt stup i kvarten? Och jag menar verkligen konstant en hel natt.. 5 minuters paus imellan max. Kan inte ens ha den på ljudlös utan fått stänga av helt. Get a life.

12 augusti

Va hos sis igår.. her birthday. Åt tårtan som hon och sis Nadde hade gjort.. god faktiskt, haha. Och busade såklart med hennes kattunge.. som dem sett nu inte är en tjej utan en kille så fick byta namn till Jambo :P

Sen tvingade jag över mina brödrar Liam och Glenn att se film hos mig. Hachiko. Jag gråt oehört första gången jag såg den (tillochmed P hade tårar, trots han inte ville visa mig, men jag såg hehe. Och han gråter aldrig till filmer).
Och jag hade lika mycket tårar när jag såg den igår med. Sjukt rörande och en sann historia..därför mitt hjärta brister när jag ser filmen. Otrolig hund.


Läs här:
"När akita-valpen kommer till sitt nya hem, dröjer det inte länge förrän han och hans husse är oskiljaktiga. Varje dag vid samma tid, när hans husse Parker Wilson (Richard Gere) slutar jobbet, står Hachiko och väntar på honom vid järnvägsstationen. Hunden blir en älskad familjemedlem. Men en dag får Hachiko vänta förgäves, hans husse kommer inte. Trots det väntar han troget på honom varje dag i under de kommande nio åren. Hachikps öde berör många människor, som passerar stationen och de hjälper honom med mat och varma ord."
 
Riktiga Hachi


Dem gjorde en staty där Hachi satt varje dag och väntade på sin husse



Över till något roligare, som jag aldrig kan sluta skratta åt, skrattar med kärlek för dig Liam, men its so funny.. hahah.
Kolla!

Han har alltid varit lite och smal men en period hände något och
han slutade bara inte att äta :P
Denna bild får mig i garv varje gång.. love u :)


Men han har växt till sig, fått en makeover ;P Är en charmtroll
(som han faktiskt varit sen han va liten) med glimten i ögat
så tjejerna i hans ålder faller ;P



Och idag är det tur för Söder att fylla år.. tre födelsedagar redan denna veckan och på lördag fyller Susanne (eriks sambo) år. Hihi.
Och P:s syster kom över nu så ska slita mig från datorn, se om hennes son är sugen på leka lite. Övercute :)

11 augusti - Vad som räknas

Jag vet inte. Det känns som..låter man en negativ tanke sippra in så ebbar den sig fast direkt. Ligger och gror.. och det blir som en ond cirkel.. ju mer man tänker på den desto större blir den och ju större den blir desto mindre kan man låta bli att tänka på den.

Det gör inte mig tokig.. utan det snarare knäcker mig. Alla har vi bra och dåliga dagar men förr hade jag fler bra än dåliga.

Är det utsidan som får mig att må dåligt på insidan eller är det insidan som gör att jag mår dåligt på utsidan? Tankar är förrädiska egentligen.. tankar har en enorm makt för det är tankarna som skapar min värld ju.

Och jag vet inte om det är så att.. ser jag saker för vad dem är eller skapar jag det bara för jag tänker som jag gör?
Så jag är livrädd för tänka dessa dåliga tankarna.. men samtidigt lämnar dem inte mitt huvud.


Ibland känns det som.. jag hade hål på den lilla bubblan jag levde i och ju mer den töms.. ju mer ser jag av världen.
Världen.. eller jag.. är inte som det va inuti bubblan.

Jag saknar när jag va yngre och...mådde så bra, trivdes så bra i mig själv. För det är allt som spelar roll har jag lärt mig.. hur man mår. Jag saknar det, jag saknar det som fan.


Och grattis sis Evelina på din födelsedag :)

 

10 augusti

Hemma om medans P äroch testar bilen. Bytt sängkläder, trots jagknappt sovit i sängen men hatar se samma sängkläder för länge. Refresching att se nya. Haft silkesgråa så bytat till plommonlila nu.. känns som ett nytt rum när man bytar tycker jag :P

Och fick precis sms från P att hanär färdig så på väg tillbaks för hämta mig. Vet inte om vi skulle förbi hans föräldrar i Lund. Annars ska jag hem (till honom alltså) och färga håret.

Så ska dra igen :) Vi hörs.. hihi.

Å ja, glömde skriva igår att Mia, lillbitchen (haha) fyllde år.. snart gammal du med :) Sen imorgon fyller min sis Eve och på torsdag hennes kille Söder. Massa födelsedagar denna veckan :)

Hörs igen :P

9 augusti - Feströkning

Asså jag stör mig på folk som kallar sig för icke rökare för dem "bara feströker". Vakna upp! Då är man rökare.

Om feströkare räknas till icke rökare.. vad kallas då dem som aldrig rör en cigg, såna som jag?

Jag anser dem är rökare och jag är inte! Det finns egentligen inte ett ord "feströkare" för cigg.. det är vad folk bara använder som ursäkt för kunna kalla sig för icke rökare.
Men det är vad man säger "du kan inte både äta kakan och få ha kvar den" Du ska inte få va glad att kalla dig för icke rökare för du bara är en "feströkare".
Du hamnar i kategorin rökare.. thats it!

Idiotsvar på frågan "Är du rökare?" - "Nej bara feströkare." Hör hur sollat det låter.
Rätta svaret är - "Ja men feströkare." Det är godkänt.

Dummaste jag hörde va i ett program där doktorn frågade en kille om han röker. Han svarade "nej.. bara när jag dricker."
Doktorn svarade tillbaks - "Hur ofta dricker du då?" Varav han svarade - "Varje dag." 
Hahah.. skämt eller? Är du en icke rökare för du "bara" röker när du dricker men du dricker varje dag? Hahah snälla säg att så korkade människor inte existerar! :) Han borde kanske uppsöka AA med.. :P


Och jag vill inte höra någon likställa "så du menar att man är alkolist om man dricker varje helg" Det är skillnad.. men ja man är alkolist om man har behovet att dricka varje helg.  Och eftersom folk endå hittar på ord som "feströkare" kan jag då hitta på ett ord för det.. "helgalkolist" "festalkolist" så enkelt va det.. så behöver alkolisterna inte se sig som alkolister för dem dricker ju bara på helgen eller när dem festar (låter korkat va?)


Och jag bryr mig inte om folk kallar sig för rökare eller feströkare men jag bryr mig om att folk som feströkare försöker se sig som icke rökare.
JAG är en icke rökare, jag rör aldrig en cigg.. inte ens när jag festar eller dricker.. jag är en icke rökare.

HATE smoke!! :) 

Tack och hej 


9 augusti - Fetischer

Varför kallar man det för fetisch när en person gillar tjocka kvinnor/män? För att man inte attraheras till vad vi har som ideal över hur män och kvinnor ska se ut. Gillar du personer utöver idealet så är det en "fetisch", speciellt om en man gillar stora kvinnor.

Bara jag som tycker det är fel kalla det för fetisch? Jag tycker en fetisch är en "sak" man gillar till exempel när tjocka kvinnor sätter sig på en (som jag ser på ett program nu) men inte att kvinnan i sig är en fetisch.
Eller att man tänder på högklackade (vilket jag fan gör, haha). Eller bondage och allt möjligt so finns :P

Vad det nu kan vara för saker.. men jag tycker det är fel att säga man har en fetisch när det gäller vad typ av utseende man gillar hos en människa.

Och jag tycker absolut ingen fetisch är fel så länge man inte skadar någon oskyldig. Det är en sak som medför en positiv känsla för den personen i sig. Så ser inte fetischer som något dåligt men tycker bara det är fel att säga att någon har en fetisch för den gillar ett utseende som är utanför idealet.

Ja som sagt.. fetisch tycker jag handlar om saker och handlingar.. inte om personliga utseende.


Och jag gillar fan inte det Wii Fit Plus, varje gång jag ställer mig på den säger den jag gått upp i vikt.. slänger den snart i golvet :(

9 augusti - Gammal?

Jävla mensvärk som hållt mig vaken sen 05. Orkade inte ligga kvar i sängen så drog med med täcket och ligger nerbäddad i soffan.

Börjar jag bli "gammal"? Ser man på de flesta man "växt upp" med. Folk från grundskola, gymnasiet.. de flesta har seriösa förhållanden, sambor eller förlovade.. till och med dem flesta har eller väntar barn.

Fan hände med tiden? När jag ser på alla dem så tänker jag "är jag inne i nivån nu?" Om ni förstår.. är min ungdom över?
Eller är det de andra runt mig som hoppat till en "vuxen" nivå snabbt?

Jag kan lätt säga att det här med sambo, förlovning och speciellt barn (verkligen speciellt INTE) är inte min grej än asså.
Men jag tittar på mig själv och ser att jag festar inte som innan.. vart tog alla dessa lördagskvällar vägen?
Mycket är egentligen för jag valt jag inte vill dricka lika mycket längre (märkt hur mycket finare huden blir utan alkohol) hehe.
Och plus att jag är sjukt trött på Malmös folk (jag kan gå ut nu efter inte varit ute på flera veckor end still all the same. Samma musik, saaamma typ av människor, samma typ av disskutioner, samma beteende.. jadda jadda)

Men börjar sakna lite den tiden då man va ute mer. Problemet är att de jag känner (inte alla, de flesta) som fortfarande festar som man va 20, ursäkta mitt sätt, är fan nog lite av alkolister. Och det kanske är lite föör mycket för mig.


Hahah P:s grannar bad få låna hans utomhusstolar för de skulle ha fest i lördags. P:s kommentar på kvällen, för vi hör dem ha det livat, massa musik, höga samtal och skratt. 
P: "Japps bekräftat..vi är gamla. När till och med ett par 50åringar festar men vi ligger här i soffan en lördag. Säger allt"
Jag säger "Håll käften!" :P


Och nu börjar jag bli nannig.. kl 06.30

8 augusti - Spelar åldern roll?

Vissa anser att åldern spelar roll i ett förhållande, andra inte. Jag själv tillhör förstnämda... jag tycker det spelar roll.
Och förnekande är den som inte anser det tycker jag.

Visst, kärlek kan falla oavsett åldersskillnad. Jag tror faktiskt det finns de som har äkta kärlek trots "the gap is big". Men åldern spelar roll i ett sådant förhållande för det finns ren fakta man inte kan förneka.

Beroende på åldern så ligger vi i olika nivåer av erfarenhet och utveckling. Ja, jag vet det finns de som upplever mycket i unga åldrar och mognar snabbt.
Men faktum är att biologiskt sätt ändras vi fysiskt också med vår ålder. Det medför andra risker för ett förhållande med storåldersskillnad som inte ett jämnårigt förhållande har.

Och det, har ni tänkt på att om en 25åring är tillsammans med en 50åring att 50åringens 25 år framåt åldrar han/hon på mycket mer än va en 25åring gör med sina 25 år framåt. Förstår ni vad jag menar?
Så trots det är lika många år fortfarande mellan dem men fysiskt sätt är "the gap" ännu större. Och sådana saker är ju viktga beroeende på hur man vill bygga sitt förhållande.
Vill man ha en lång framtid ihop. Vill man ha barn och allt vad det innebär längre fram med ett barn. 

Jag anser inte det är fel att va tillsammans trots åldersskillnad (så länge man är över 18*). Faktiskt upp till var och en vad dem vill göra.
Men gå i någon dvala och tro att åldern inte spelar roll..ja, jag tror.. inser man att den gör det så är det nog mer hjälp till sitt förhållande.
Sakna okundskap eller bara förneka stjälper en.. tror jag. 


*Och jag säger inte 18 år bara för man är myndig då. Vetenskapligt bevisat att vid 18 år är hjärnan tillräckligt utvecklad för att kunna förutse konsekevenser utav sina handlingar.

Godnatt everybody 

8 augusti - Mentalsjukhus?

Vad ska jag skriva? Har hundratals tankar. Jag har enorm ångest över mitt beslut igår.. jag hoppas dem kommer ringa tillbaks fler gånger. Förstörde jag min chans? I hope not =/
Positiva tankar.

Idag regnar det.. eller snarare det öser ner konstant. Och nu för första gången vill jag trots det ut och gå. Ångesten trycker enormt och jag vill bara få bort den.
Att ut och gå har alltid hjälpt mig mot ångest.


Låtarna samplar på spotify och jag blev sugen på James Horn - Rose från Titanic. Alltid älskat den melodin och precis när jag tänker trycka upp spotify så ändrar den låt och vad sätter den på? Just den låten..sick.
Weird när sådant händer.

Träffade en gång en kille och alltid när han hämtade mig kom alltid samma låt i hans bil och sen slutade vi träffas och ett bra tag efter så hör han av sig på msn.
När jag väl såg det och precis när jag skulle skriva tillbaks.. sick.. så kommer juuuust den låten som alltid kom i hans bil. Började asgarva. Vad är oddsen? Inte hört låten en enda gång efter vi slutade träffas.


Det för mig till tankarna av alla killar jag träffat, kan inte ens minnas alla.. helt omöjligt. Som jag sa till en vän en gång. Killarna har gått som på rullband från det att jag varit 16 typ.. när det slutat upp med en har en annan dykt upp. Händelserna har avlöst varann precis varje gång.
Slutet på en har varit början på en annan. Och det är lite sjukt..för jag har aldrig ansträngt mig. Det är nästan ju mindre jag har försökt engagera mig i killar desto fler dyker upp.

Varför blir det så? Jag förnekar inte.. I like boys.. like them aaalot ;) haha. Men jag har aldrig varit den som jagar och känt jag alltid måste ha någon..för alltid endå funnits någon.
Och jag många gånger beslöt mig för va ensam ett tag när jag slutade träffa en. Men så dyker en annan goding upp och förför mig.. haha. Hur kan man säga nej till en fin kille?

Hur gör ni tjejer? Jag har alltid älskat spelet.. en kick för mig. Haha (psycho?). Nu har jag ju pojkvän så dem spelen är över (förhoppningvis hahah) men jag har ju mina minnen.
Fy fan vad jag upplevt killar i alla former och sätt. Killar jag inte fattar hur jag ens kunde träffa. Killar som jag inte ens nu kan fatta hur jag kunde låta dem lura mig så, falla för deras ord (så uppenbart för mig idag vilka svin dem va) och killar jag inte ens fattar hur jag kunde släppa (för jag har träffat killar som är helt fantastiska personer, varje tjejs drömkille).
Men jag har lärt mig från allt..allt från dåliga saker till bra saker.

Sitter här och skrattar för mig själv.. vilket konstigt inlägg :P Och i soffan bredvid mig ligger han..denna gång släppte jag inte en bra kille.
Men ska det föralltid vara vi? Vill jag ha sådant liv? Ahh I´m so fakking weird.. mina tankar är helt åt alla håll och fram och tillbaks. Dubbelsidiga.. I drive myself crazy.

Och sluta skriva engelska meningar din idiot tänker jag.. hahah Goodbye

6 augusti - Även jag bryr mig ibland

Ibland är jag nog väldigt långsint. Att det finns olika åsikter och sådant, I dont give a crap om vi inte tänker lika. Mer intressant att diskutera med en som tänker annorlunda från mig.. så jag lär mig något nytt ju.

Men jag tåler fan inte (jag har inte släppt det trots det va några veckor sen) när andra yttrar sina åsikter och känslor för mig och sen när det kommer till saken så får jag (via andra) höra att denna person påstår det är jag som sagt åsikterna till henne.

Då smäller jag av, förlorar all respekt. Jag satt och lyssnade och tänkte "oj hon behöver nog prata av sig lite" så jag lyssnade på henne. Och sen va det inget jag sa vidare till någon annan för jag tänkte det är endå en sak mellan henne och mig, vill hon andra ska veta det hon sa får hon berätta det själv.

Och sen glömde jag det. Livet går vidare och eftersom det endå är inget jag tänker föra vidare lägger jag inte det på minnet iheller.

TILLS jag får höra varför vissa undrar varför jag har sagt sådana saker.. STOOOOOOPP! Spola tillbaks.. say what? Hon som jag suttit och lyssnat på, låtit få del av min tid och öra påstår jaaag sagt dem åsikterna till henne (inte hon till mig som det va).

Då dampade lilla Vanessa.. det godtar jag inte. Och jag anser jag kan skriva av mig här för jag har redan pratat med henne om detta.
Första jag gjorde när jag fick höra fan. Och trots jag fått en ursäkt (väldigt dålig sådan.. menar kom igen.. "var förvirrad"? High on crack och förvirrad kanske ja om man inte ens kommer ihåg vad och vilket det är man själv säger.

Ja nog långsint för jag har svårt att släppa sådana saker.. för mig är det ett svek. Jag låter dig få prata av dig och sen kastar du mig under bussen för rädda dig själv.
Det förändrar hela min syn på en människa och finns alltid kvar i mitt bakhuvud när jag träffar en sådan person.


Och varför jag skriver detta nu när det endå va ett tag sen är att mina känslor för detta kom tillbaka när jag läste ett blogginlägg från henne att hon gärna testar andra människor om dem alltid står för sina åsikter eftersom hon gör det själv. Kidding me?

Jag borde nog inte ens bry mig, slöseri.. men nu gör jag :P


Nu ska jag se på tv, haha...

5 augusti - Dax för hösten?

Igår efter att bilen ÄNTLIGEN funkar beslöt vi oss för åka ner på en kvällspicknick ute i lomma strand. Låg och mös, åt gottis.
Jag kunde inte sluta flabba för jag lurade honom och gjorde en wet willy i hans öra.. muhha.. rann ut spott ur örat på honom och han whinade som fan.. låg och veck mig av garv när han försökte få ut det och det lät som det plaskade i örat.
It so funny :)

Sen idag drog vi till helsingborg till köpcentrat men där fann inte så mycket. Vet inte, tycker allt är så tråkigt och likadant.
Och ledsamt kändes det när man ser alla höstkläder som kommit in :( Fan inte  redo asså och jag tycker det är sååå tråkigt handla höst -och vinterkläder.
Man känner ju sig inte direkt sexig i det, boring :P Hnadlar bara om det är nödvändigt :P

Nej ska ta och hjälpa P i köket, gör hemmagjorda hamburgare med pommes. (skitgott ha dem i ugnen med olivolja hihi)

4 augusti - Gudgen?

Jag undrar, så många kändisar när dem intervjuas och får fråga om hur dem kan va i sådan bra form och slimmade så, visst medger dem att dem tränar, men dem låter alla alltid likadana.

"Oooh jag älskar mat, hemma så vräker jag i mig allt möjligt" Alla låter så.. som dem inte alls tränar 100 timmar om dygnet och struntar i all onyttigmat. Dem njuter av mat på alla sätt och vis.

Jag tänker antingen så har alla kändisar någon form av gud-gen eller så ljuger dem sig blåa. För deras sätt dem säger dem "lever" på gällande mat och hur dem ser ut.. inte fan funkar det på oss "vanliga" människor.

I wondering... 


4 augusti - Matvrak

Har ni sett Ikeas största salladsskål

Diameter: 36 cm
Höjd: 16 cm



Jag har ätit upp en hel fylld sådan med pasta/kycklingsallad på mindre än två dagar. Är det normalt? Haha. Det är sallad för 12 pers kanske.
Inte ens min mamma har sådan stor skål när hon gör sallad till familjen och vi är 10 pers.
Helt förvånad över mig själv och P sa "jaa aptit har du i aaalla faaall"

Kanske nu kan jag förstå varför mina 45 kg blivit 50 kg.. hahah. Men nu får det bli stopp. Jag vet många tycker jag är löjlig men jag tycker inte om känslan att vara på 50 gränsen. Och jag vet många tycker det är finare men jag är inte bekväm.. och det är väl vad det handlar om? Att man ska vara bekväm i sig själv och inte vad andra finner är bekvämt för dem vad jag väger eller är?
Och jag lyssnar aldrig endå så på andra envis som jag är :)

3 augusti - Pain ;)

Jag har träningsvärk! Rygg, armar, ben u name it.. hehe. P köpte Wii Fit Plus & Wii Sports i förrgår (för jag klagat på jag inte får tillräckligt med rörelse och vill komma i form) och igår höll jag på med det.

Skitball, helt hookad på det :) Massa med roliga spel, som ger träning, eller en massa träningsprogram (yoga, arobic, muskelträning, balansträning) om man vill köra något sådant.

Och på Wii Sports körde jag och P boxning mot varann. Fy fan vad jag svettades! Men jag spöade honom ;)

Ne its funny.

Men nu ska vi köra iväg och hämta hans del till bmw:n. Fick fel sist så nu är det bäst han fått rätt storlek så vi kan lämna tillbaks hans pappas bil.

Sen måste jag hem och wii:a mig, muhahah.


Ibland är sådan här musik det skönaste som finns att lyssna på. Gamla godingar, får minnen från när jag va liten..va helt kär i honom (för hans röst haha)
 

RSS 2.0