29 september - Crazy

Förutom en utskällning så gav Juli mig en ny tid till vaxning.. men inte till henne (tror inte hon vill ha mig längre haha) utan till hennes dotter.
Så imorgon 14.45.. eller var det 15.15? Maah, är där halv 3 fan..försöker smila lite, haha. Uff.

Och jag vet inte vad som precis tog åt mig.. men jag klippte sönder mina leggings. Jag hatar stå där framför spegeln och se hur leggingsen skapar en valk på varje sida.. ser ut som det går vågor på sidan av mig. DAAAMP, drar och drar upp leggingsen så högt jag kan men de glider endå ner lite och så kommer dessa vågor.. DÖÖÖ!!! Så jag massakerade mina leggings.. think I need mentalhospital.. känns så just nu.

Jag minns när jag va cirka 15, jag såg en bild av mig själv.. den bilden förändrade hela min uppfattning av bilden jag hade av mig i huvudet. Och den bilden ekar i mitt minne, korta vita tröjan med tajta jeans.. och magen.. magen den bara plöffsar uuuut.
Aldrig tidigare hade jag tänkt på vikt för alltid känt mig smal.. helomvänding. Och jag saknade dem (från 53) 45kg jag gick ner till med tiden.
Och jag vet shiiiii när jag började lägga på mig och hamna på 50 som jag ligger på nu.. och jag skiter i andras åsikter, jag är pist off på mig själv!!
Men endå lever jag som jag gör.. ännu mer pist off på mitt klagande när jag inte gör något. Hatar, nej inte hatar..det är endå ett starkt ord.. men kanske ogillar då såna typer och nu är jag själv en sådan. Skäms på mig!

//Out

28 september - Helkooork!

Får spel på mig själv! Tänkte jag kollar på mitt kort vilken tid jag ska va hos Juli imorgon för vaxas, så jag inte tar fel på tiden. Men vad ser jag.. Jo jag har tänkt rätt att det va 17.30 men jag såg där stod den 23dje.
Bara :O tittade igen.. och, ja 23.. INTE 29 som jag av någon anledning fått för mig. SUUCK!!

Och detta är inte första gången jag gör så. Hoppas vid gudarna inte hon vill döda mig.. eller jo det får hon göra, bara hon är villig till ge mig ny tid. Kanske less på mig nu (hon är speciell hehe) men grymt bra, därför jag envisas med gå enbart dit.
Om hon vill så, om det blir en vecka till att få vänta så är det lugnt, inte sommartid eller något nu.. kan överleva :P
Dock bara tråkigt på lördag.. Ville ju ha en helg då man är nyvaxad och totalfixad för utgång. Men som sagt, överlever.. endå ingen som ska mellan mina ben.. förutom my boyfriend.. men han är inte viktig endå.. hahah ;P

Ja vi får se, ringer henne imorgon och hoppas på det bästa (alltid smockbokad så har hon innan helgen skulle vara en dröm hihi)

Jag bokstavligen stannade upp när jag hörde henne sjunga denna,
en låt jag tycker är så fin och när hon sjöng den. Va bättre än orginalet.
Aldrig hört låten sjungas på ett vackrare vis.. blev helt gråtfärdig.
Så sitter och lyssnar om och om igen helt ofta.




27 september - Festfixa sig

Jag undrar en sak som kanske jag kan få svar på, för jag är nyfiken. Inget som jag menar är fel men som jag inte får ihop..trots jag är tjej.

Och det är hur vissa kan göra sig färdiga (när man ska ut och festa) i flera timmar. För mig tar det om jag inte stressar 2½ timma.. om jag räknar med att jag vågar mitt hår som tar typ 1½ timma och sen inräknat duscha, föna håret innan vågning, sminka sig och klä på sig och lagt ner det jag ska ha med mig i min väsk.. klipp klart.

Vad är det andra tjejer gör som inte jag gör när dem säger att dem tar 4-5 timmar på sig? Jag tycker jag gör allt.. i alla fall som jag kan komma på vad man kan göra.
Speciellt när det gäller sminket, många tjejer som säger dem sminkar sig i 1-1½ timma.. och jag menar inte att det är fel men jag försöker luska ut vad är det dem gör som tar den tiden?

När jag festsminkar mig tar det 20 min och jag tycker jag använder allt och får ju smink på mig, jag kör ju inte smink som inte syns. Brukar ju köra sotiga ögon och så.

Och det tar mig 20 min, om jag gör det i bekväm takt men inte iheller springer och gör massa annat imellan, kanske det tjejer som tar 1-1½ timma på sig gör, äter imellan, kollar tv, snackar i telefon.. ja vad vet jag.

För under mina 20 min tycker jag att jag använder allt smink som finns (eller så är jag bara lost) men jag använder mig av:
puder
mascara (brukar lägga mer än en gång också)
rouge
ögonskugga
eyeliner
ögonbrynspenna
läppsift

Och som sagt jag menar inte att det är fel för jag anser själv att jag gör ju inte lite grejer, tycker jag gör skitmycket grejer men endå kommer jag inte upp i dessa stora antal timmarna.
Så jag är helt förbryllad över vad man mer kan göra.. om tjejer som tar så lång tid på sig gör mer än mig eller är jag bara snabb i mina händer för kanske gör lika mycket :P

Och jag har alltid tyckt att jag tar lång tid på mig jämfört med mina systrar för dem tar inte så lång tid på sig som jag (men endå alltid vackrare hihi).
Men sen har jag upptäckt att mina 2½ inte är så lång tid när man hör tjejer ute. Och vågar jag inte mitt hår så är jag lätt färdig på en timma för jag vet inte vad jag mer ska göra helt enkelt.
Tycker jag kör ett helrace från topp till tå.. så vad fan gör andra tjejer som tar längre tid?

Kanske dricker champange imellan ;) Good ide i så fall :P


Vi får se, utgång på lördag.. då jävlar ska jag se om jag kan fixa lika många timmar.. kanske ser ut som miss universum efter det.. hahaha.. not :P



27 september

I lördags va jag och P på bio, såg Resident Evil Efterlife. Och jag har aldrig kollat på 3D innan så när P be ber mig sätta på glasögonen (fortfarande under reklamen men som körs i 3D) och se så säger jag bara: "Va fan jag ser knappt någon skillnad ju, va detta allt?"
Och P börjar skratta åt mig och likså killen brevid Patrick, båda tyckte jag va väl knäpp och frågar om jag verkligen inte kan se skillnad men jag bara "nej men seriöst jag gör inte det."

Tänkte att då är väl jag mer korkad än alla andra som inte kan se själva grejen, men då vänder sig killen framför mig och säger: "Bra då är jag inte den endå som inte fattar grejen iheller." och sen hör man en annan ropa "Ja jag märker inget iheller" Hahah.
Nej för så jävla märkvärdigt va det faktiskt inte, kan vara utan det..tyckte varken det gjorde filmen bättre eller sämre..för ja, märkte ju knappt något endå. Hehe.

25 september - Göra slut mer än en gång

Bara jag som tycker det är skitlöjligt att i ett förhållade hålla på att göra slut - bli tillsammans, göra slut - bli tillsammans osv. Och sitta på facebook och ändra sin status därefter hela tiden.

Jag känner bara "Kom igen hur gamla är ni?" och om man gör slut hela tiden, speciellt så fort man tjafsar.. så tycker jag inte det känns som man tar sitt förhållande på allvar..är det all respekt man har för sitt förhållande?
Alla tjafsar, alla blir sura och irriterade på varandra ibland.. men inte ska man göra slut för det.

Och alla kan ha gjort slut men upptäcka när man varit ifrån varandra det va ett misstag och hitta tillbaks. Men detta att göra slut hela jävla fakkning tiden så fort man blir osams..för mig tyder det på saknad av mognad (och jag pratar om människor i min ålder, inte små 16åringar..dem har inte mognad så haha). Och speciellt när man måste ändra statusen på facebook hela tiden därefter (u make me laugh haha).

Och min regel är att man ska aldrig göra slut när man är i ett tafs, när känslona flyger åt alla håll. För det är lätt känna eller göra saker man sedan ångrar.
Och man ska känna att detta att "göra slut" är en stor sak.
Jag vågar inte använda mig av det hursomhelst för min kille betyder för mycket för mig, för mig tar det emot att slänga ut "det är slut"..för vårt förhållande är för seriöst för att göra något sådant för snabbt och jag vill inte riskera honom bara för jag blir arg.

Så jag anser att känner man att man vill göra slut när man är arg så vänta.. vänta tills känslorna svallnat, känner man fortfarande att man vill göra slut?
Ska man göra slut ska man göra det när man är sams.. känner man det då tyder det mer på att ens känslor, om att man inte vill va med personen, stämmer.

Och seriöst, jag fattar inte ens hur man orkar ha ett förhållande där man gör slut var och varannan vecka, drama all the time.. det finns bättre saker att fylla sitt liv med än drama.. i alla fall för mig.
Kanske personer som håller på så gillar dramat, kanske känns meningsfullt för dem, vad vet jag.

Jag vet i alla fall att jag har aldrig orkat ha sånt i mitt liv.. och därför jag haft få förhållande, bara haft ett innan.. så har mitt andra nu.
Träffat hundra killar men aldrig känt det är värt gå in i ett förhållande. Och jag må kanske bara va inne i mitt andra förhållande men jag har haft meningsfulla.
Jag är än idag tacksam för det jag upplevde med mitt x, vi hade det jättebra ihop men vi förstod vi va för olika att bygga en framtid med.
Och när vi valde göra slut så va det just det.. slut. Precis vad ordet betyder, inget hålla på fram och tillbaks en miljon gånger.
Nej tack för sådant säger jag :P

24 septembet - Kattvakt hehe

Klockan 09.00 hamnade jag upp hos sis. Skulle passa hennes kattungar medans hon och Söder va på jobb. Så fram till kloclan 14.00 har jag bara busat och myst..I do not complain :)
Vilken energi båda har, mina händer är sönderiva.. likså mitt ansikte.. helvilda, men jävligt söta, speciellt när dem busat och sen somnat vid varandra.

Sen gick jag över till mig, städat undan lite och duschat. Sitter nu i linne och trosor, väntar på P, men orkar inte klä på mig.





Bilder Yvve tagit på lillsnäckan..



Hur kan man inte bli kär.. hihi.. cute cute.
Jambo kommer från ett hem med alkolister (vet inte exakta fakta) och Sina hittade övergiven ute. Dem har inte fått en lätt start i livet men nu är allt väl.
Och Evelina och Söder (plus jag för jag är där hela tiden haha) har blivit överrösta med kärlek från dem små liven..
Fattar inte människor som inte inser värdet i det, bara kastar ut dem och överger dem utan ens blinka. Usch

23 september - Motion

"Asså jag fattar inte det här med att kvinnor tröttnar på män och blir lesbiska.. jag har aldrig hört en man säga att han tröttnat på kvinnor och gått över till män."

Nej, det har du fan rätt i Leo, min lillebror, det har inte jag iheller :P



Nu har jag varit ute och gått.. kände för leka nyttig (lönt för nu sitter jag här och trycker kakor, hemma his föräldrarna, hahah). Men jag måste säga att min kondis är.. ja jag vet inte vart den är längre.. lost it, gone.
Fan promenaden på 1 timma gjorde mig både trött och svettig.
Menar jag har aldrig varit den med bäst kondis, jag sög på idrotten i skolan. Springa kan jag inte, då dör jag men jag har endå alltid orkat gå.
Innan gick jag alltid minst 1 timma om dagen, ibland två gånger om dagen. (Kanske därför jag va smalare då? Eeehm, värt att tänka på.)
Plus jag har fått värsta skavsåret.. eller det är en fet blåsa på min häl. I suck soo bad :(
Hur fan ska jag kunna gå hem.. möööh!

23 september - Mardröm

Ooh fy fan, jag hade en hemsk mardröm. Jag drömde att jag va på ett gigantisk fartyg och som sen började krångla och höll på välta eller något.

Och kanske inte en mardröm för andra men för mig! Har sån sjuk rädsla för fartyg, tycker dem är överläskiga.. speciellt i havet.. där havet möter båten.
Jag vet inte varför men jag får enormt obehag i hela kroppen.. överläskigt. Och en faryg som sjunker, för mig är det som en skräckfilm bara att se på det..

Jag är rädd för alla stora "maskiner".. en ubåt ska vi inte snacka om.. ooh fy fan, det är som ett stort monster gömmer sig under det stora mörka havet.

Eller dessa, vad heter dem, vindkraftverken? Jag är livrädd för deras..grejor (fan vet jag vad man kallar dem) som snurrar runt, runt, runt.. asså vet nu hur gigantiska dem egentligen är om man kommer nära?

Enda anledningen till att jag klarar av att gå på ett stort flygplan är att jag aldrig ser det så, man känner inte att man är på väg mot en flygplan när man går där i tunneln.. hade fan aldrig annars gjort det i så fall.

Jag är en mes, jag vet :P

22 september - Nya kattungen :)

Va hemma om hos sis Eve igår. Hon har ju fått en till kattunge, som dem denna gång hoppas på är en tjej så hon får hetta Sina :)
Så nu har dem två små huliganer hemma, Jambo och Sina.. helt underbart söta.

Sina är bland det sötaste jag sätt på länge (har tyvärr inte bilder för glömde min kamera) men så liten att hon kan vara i min handflata, svart förutom på tassarna och runt nosen där hon är vit. Och helt fjunig.. man smälter :)

Hon är antagligen bara 4-5 veckor och man blir galet arg att det finns människor som bara kastar ut sådana små liv ur sina hem.
För hon är upphittad och dem som hittade hade sett en kvinna lämna av en kartong vid kyrkan och strax efter det kom denna lilla kattungen fram.

Fattar inte.. hur kan man lämna av så små djur (oavsett ålder med) men speciellt ungar som inte har en chans ute i kylan och sen återvända hem.
Hur kan man komma hem, sätta sig i soffan och dra en filt runt om en och veta att man precis dumpat kattungar ute i kylan (och allt annat hemskt dem blir lämnade åt).
Finns ingen respekt för sådana människor, för oavsett anledning så är det ingen ursäkt.

Men nu hade Sina tur och hon har fått ett underbart hem och en perfekt lekkompis. När dem somnade ihop och hon låg ihoptryckt vid hans mage och mös med honom och han la över sina tassar på henne.. fan, mitt hjärta tar stryk asså..brister utav kärlek och värme.. hehe.


Jag sa till mamma, när hon och jag satt ensamma hemma hos Evelina och Sina hade krypit upp runt min hals och somnat, att jag vet inte varför men jag älskar ljudet av när katter spinner.
Jag blir alltid så lugn och känner mig så trygg och jag vet inte, det värmer mig och känns som allt är bra.

Så sa mamma att när jag låg i hennes mage (och mina syskon med, när hon väntade dem) så hennes katter hon hade låg alltid på hennes mage och spann, alltid när hon va gravid.
Som hon sa, vi har alltid haft djuren runt om oss redan innan vi ens föddes. Hihi

The Cove - Delfinslakt




Delfinslakt är ett begrepp som är främmande för de flesta svenskar. Men, vad många inte vet är att, till följd av vår fascination för djuret slaktas årligen tusentals delfiner. Under den så kallade delfinfångstsäsongen, som pågår i den japanska kuststaden Taiji mellan september och mars varje år, för att hitta perfekta exemplar av delfiner till världens djurparker, slaktas de tusentals delfiner som inte håller måttet.

Vad du kan göra så gå in på denna sidan http://www.nonstopentertainment.com/thecove/ och ni kan även se filmen The Cove, som detta handlar om.. och ja, bara skicka vidare..låta människor få veta vad som pågår!

21 september - Love songs

Jag älskar gamla låtar, speciellt 80tals kärlekslåtar. Gjordes med mycket mer känsla än vad som görs idag anser jag :P

Air Supply - All out of love



Bad English - When I see you smile



George Benson - Nothing gonna change my love for you



Peter Cetra - Glory of love (denna texten älskar jag,
denna text som skapat hur jag vill en man ska tänka om mig.
Finns inget finare än en man som gör allt för sin tjej, som har moral
att stå för)



Scorpion - Wind of change



Toto - I´ll be over you

18 september

Vilken kväll säger jag bara.. vilken kväll :P För bakis, eller mest trött, nu för dra något om den.. om jag ens borde, hahah. I alla fall så är jag hemma hos P nu, tvingat iväg honom att köpa popcorn..vill se film innan vi ska dra hos hem till my mum och äta middag med familjen.


Maria är övergullig.. köpte en lila tshirt till mig, igår, med en stort sött bi på, med stora söta ögon, hihi. Och jag är sådan.. jag älskar tshirtar med gulliga tryck på, gå hemma och mysa med, hehe.
Så tack Majija :)

Nu ska jag se film

Sa Maria jag skulle lägga upp den på bloggen ;P


17 september

Om man funderar på skaffa hund tycker jag denna sidan är jättebra att ta en kik på.

http://www.hundarutanhem.se/Hem/

Det kostar att adoptera men det tycker jag är värt det, för man vet att pengarna man ger går till att dem ska kunna driva organisationen.
Så man lägger pengar för en bra sak samtidigt som man får hjälpa ett liv som är värt det :)



Snart time for me att resa mig ur soffan, ska fixa till mig lite och sen ska P köra mig hem. Ska träffa sis och Maria, ta en runda i stan.. sen ska jag snabbt hem om och fixa mig för ikväll.

Have a nice friday :)

16 september - Laugh in tha rain

Trots en promenad som innebär blåst och regn så va promenaden fylld av skratt. Patricks paraply gick sönder, knäcktes av blåsten och stod åt alla håll och kanter.

Taskig som jag va lät jag han inte få gå under mitt så där gick han med sitt söndriga, vek mig av garv i hans värdelösa försök att inte få regnet på sig. Hahah
Och när han tänkte kasta paraplyet så fick han inte av mig. "Tycker du jag ska gå runt och se ut som ett fool bara för du ska få skratta?"
Eeeeeh JAAAA!!
Nej fan, jag hade skrattattack efter skrattattack :)


Fredag imorgon och har funderingar på om jag ska på Emelies inflyttningsfest eller ej. Detta vädret.. ooh.. regn asså, blä om man måste ta sig ut :P
Ska se om jag kan möta upp Belinda eller Paula på väg dit, hehe.

Nej sörren måste koncentrera mig på Idol nu, kan inte göra två saker samtidigt :P Och jag kollar mest på idol för jag tycker Anders Bagge.. tycker han är så jävla härlig och sköna kommentarer :P 

Fått höra en miljon gånger jag påminner om Lajla Bagge (när jag har mitt vågade hår) men njeeee.. och jag vet fan hur jag ska ta det för vet fan om hon e så snygg.. hahah.


14 september - Vacker = lycka?

                              Det handlar inte alltid om hur man ser ut, utan om hur man känner sig.

Och det har jag upptäckt att det stämmer faktiskt. När man vet hur det känns att inte trivas med sig själv, när man vet vilken ångest man kan få av att se sig själv i spegeln.

Det är lixom.. även om man skulle vara världens "vackraste" i allmänheten men själv avsky sig.. så spelar din skönhet ingen roll. Den hjälper ju endå inte en att må bättre, för man ser inte den och då finns den ju inte (i ens egna ögon).

Då tycker jag att de som är "mindre vackra" i allmänheten men som accpeterar sig själva och är nöjda. Som tycker dem är hur fina som helst.
Dem har så jävla mycket mer.. dem har ju lycka och välmående.

Jag känner att dem människorna är mer lyckligt lottade (oavsett hur man ser ut). Förstår ni vad jag menar? Vad tjänar det till att ha ett "perfekt" utseende om man trots det inte gillar hur man ser ut?
För det är en hemsk och ångestfylld känsla att inte trivas med sig själv men att göra det är en enorm frihet.
Att tycka om sig själv, tycka man ser bra ut är en av de bästa känslorna som finns.
Att sätta på sig ett plagg och känna "Vad bra den passade mig, så fin jag är." Det är som en frihet på någotvis, en känsla som påverkar hela en hur man blir som person, hur man ser på saker.

Att se sig själv i spegeln och vara nöjd, känna man är hur fin som helst.. det är känslan det handlar om.. inte om hur man ser ut.

En vacker människa är den som känner sig vacker...

Jag vet inte om ni förstår vad jag menar..för jag verkar ju va en expert på att få folk att missförstå mig, haha.

Jag vet i alla fall att hur man känner för sig själv, utseendemässigt och personlighetsmässigt påverkar hur lycklig man är.
Och att vara lycklig är vad livet handlar om anser jag...


11 september - Utseende, äkta eller fejk?

Några saker som jag fick lust att nämna är.

1) Är jag en av få tjejer som inte alls fattar detta med löshår? Fattar inte hur det funkar, ingenting. Och jag förstår att tjejer har ju det för att förbättra sitt hår. Men det är ju inte ens hår. Därför jag aldrig kunnat tänka mig ha något sådant, jag skulle känna mig helt fejk. Att jag tar hand om mitt hår och stylar det och trixar är sin sak.. det är endå mitt hår.
Men använda sig av fejk och "gud va fin jag blev nu" hade aldrig funkat för mig för jag vet jag inte ser ut så egentligen..det är bara på låtsas.

Och jag tycker (förlåt mina vänner som använder löshår) att det ser äckligt ut när man ser det ligga här och där. Asså när man ser det utan att det är på deras huvuden, för mig mer påtagligt att det är fan löshår (för man tänker inte så lika mycket när det sitter på huvudet och man inte ser det på samma sätt).

2) Och samma sak tycker jag med lösögonfransar och lösnaglar. Är jag den enda tjej som inte klarar av att använda sånt för jag känner bara hur hela min kropp skriker "Feeejk, feeeejk.. du är feeeejk!"


Och det är klart att man har rätt till känna sig fin, men jag klarar inte av när jag ser bra ut på grund av saker som inte är jag.
Om allt sådant får mig att se ut som världens vackraste så skulle det nästan knäcka mig istället.. för jag vet att det är inte jag, jag ser inte ut så..
Jag lurar, jag lurar er.. men jag kan inte lura mig själv.. för åter.. JAG vet. Det skulle knäcka mig, att veta jag inte är så vacker om jag plockar bort allt. 
Skulle känna mig falsk. Så det får motsatt effekt hos mig, jag blir inte glad av se en förbättrad "Vanessa" som endå är falsk.
Så jag har aldrig ens vågat testa lösgonfransar eller löshår eller så.. jag vill inte veta hur "fin" jag kan bli, för blir det inte svårare att låta bli alla dessa saker i så fall?
Jag vill inte hamna där lixom.. känna jag behöver dem för se bra ut.
Fattar ni ens vad jag menar?


Så jag föredrar, även om det inte blir lika vackert, använda mig av att förbättra det jag har.. mitt eget hår, mina egna naglar, mina ögonfransar.
Och jag känner att när jag får en komplimang så kan jag ta den till mig för jag har inte byggt upp mitt utseende runt en massa som inte är mitt :P

Som när min vän (dont kill me) fick en komplimang för sitt vackra, långa hår och hon blev helt glad.. så sa jag bara till henne, eftersom det va löshår "vad blir du glad för, du får ju en komplimang för något som inte är du endå"
Hahah.. Hon bara svarade med att jag skulle hålla käft typ, hahah. :)


Dock är jag snabb (för brukar få komplimanger för mitt hår) med att säga att jag färgar det.. (även om jag faktiskt är blond så ljusar jag det ibland.. det är väl mitt fejk i så fall men jag är fan inte rädd för erkänna det, hehe).
Och har många gånger funderat på sluta.. men samma där, man blir lite beroeende :P


Ja lite vad jag brukar tänka på, hehe

11 september - Du formar din hälsa

Jag är en sådan människa som tror att 90% av hur man mår beror på hur man tänker. Vad man skickar ut för energier och vilka man tar in.

Jag tror att när man sitter och tänker "jag tål inte det, inte det, blir sjuk av det, känslig mot det". Ja det är klart som fan du inte tål eller är känslig när du tänker så.
Man bäddar ju för det när man håller på med sådana tankar.

Och jag själv är bevis på att det går att ändra på saker. När jag va liten så fick jag reda på jag va glutenallergiker och som enligt läkare INTE går att bli frisk från.
Och jag minns när läkaren tittade mig rätt in i ögonen och sa detta va något jag skulle ha hela livet men min mamma stod bakom honom och skakade på huvudet.

Kan ni tro jag blev förvirrad, där står denna auktoritet och bestämt säger till mig att si och så här är det, thats it! Och samtidigt skakar min mamma (som också klart har stort intryck på mig, är ju min mamma) på huvudet åt honom.

Jag kände mig så delad när min mamma sen i bilen hem sa "han har fel.. du kan bli frisk, men det är upp till dig att bli det" Och jag lixom "Men han sa.."
Hon avbröt "Jag vet vad han sa men han bestämmer inte över din hälsa det gör du!"

Hon berättade för mig att jag ska ändra mina tankar, jag är inte glutenallergiker.. jag tål mjöl, jag Vanessa Sjögren tål mjöl. Och jag bara inte tror att jag gör det, jag vet.
Och det skulle jag tänka varje dag, kunde skriva ner det flera gånger på ett papper.

Och jag testade, jag tänkte så varje dag, övertalade mig själv i tystnad. Och efter ett tag övertalade jag mig själv inte så längre.. jag bara tänkte så naturligt, det va självklart för mig jag tålde mjöl som vilken annan.
Och det gjorde jag.

Det som i början gjort mig så dålig och svag när jag åt det påverkade mig inte ett dugg efter jag ändrat på mitt tankesätt, på min värld.

Och jag fick göra ett nytt.. som inte visade alls på jag va glutenallergiker.

Så kom inte och säg till mig man inte kan ändra på hur man mår. Jag vet man skapar sitt välbefinnande själv. Jag hatar höra sådana saker som att man är sjuk jämt, inte tål det och inte kan göra det för man är känslig mot vissa saker.

Vill du fortsätta ha det så så fortsätt med dina tankar. Vill du ändra på det.. vad skadar det att ändra på dina tankar, ge det en chans.
Det har inte gjort dig friskare genom negativa tankar.. varför inte testa posetiva då? Vad har du att förlora?


9 september - Dresses

Precis ätit kyckling/pastasallad. Asså jag ÄLSKAR det. P gör så mycket sallad att han har ett kg kyckling i.. och kan ni fatta att jag äter allt det själv på 2 dygn typ.
Men denna gång har jag sagt att nu ska det vara ett par dagar längre.. vi får se, svårt att motstå att äta i stora mängder ju ;P

Fick mina bh:ar igår som jag beställt.. jättefina på och bekväma så jag är nöjd :) Hatar när man beställer något som är skit på sen :P Drygt, hehe.
Sen fick jag klänningarna P beställt i tisdags, tog bilder på det idag lite snabbt, blir dock inte lika fina på bilderna som i verkligheten. Hihi

Och snart ska jag ta och städa i ordning hemma hos P (tycker han har lyx som inte behövt städa en enda gång sen vi började träffas :P )
Men ska få fint här tills inredaren kommer imorgon, ska ge tips och råd. Sen kommer fotografen på tisdag och sen hamnar nog huset ute på försäljning på slutet av nästa vecka.
Sen får vi se hur det går och får se vad han hittar för annat ställe att bo på.. hehe :)

P är för gullig, lät helt skräckslagen "Du är här på fredag va?"
Moi: "Jaa, I guess, why?"
P: "Inredaren kommer och du vet jag inte kan sånt. Du får va här, jag kommer inte förstå ett ord hon säger."

Så sött, helt lost när det gäller inredning..rena grekiskan för honom. Så jag tar hand om det imorgon. :P 


Hihi, kapade huvudet för har kvar smink från igår, så ser ut som
nerknarkad åsna typ. Haha
I alla fall finare i verkligheten, det är diamanter som går i mitten
av klänningen
.



Nerknarkade åsnan ;)
Patricks favorit av dem två. Hade så svårt om jag ville ha denna
med rosa blommor eller gula, men det blev rosa. Hihi



Örhänge jag köpte igår på Åhlens för 89kr. Först gillade jag dem
inte alls (tyckte för pråligt) sen såg jag dem endå va söta, haha.




Och jag måste bara säga, de flesta har fått för sig jag är tokig i rosa, but thats wrong. Jag älskar färger. Jag får alltid höra när jag har rosa på mig "Det är din favoritfärg va".
Jaha är det min favoritfärg för jag har det på mig just denna gången? Gången innan hade jag inte rosa, gången efter kommer jag säkert ha en annan färg, men då får jag aldrig höra "Det är din favoritfärg va"

Jag fattar att det är folks undermedvetna.. för det är en grej, blondiner och rosa. Men jag är inte sådan blondin :P För jag älskar färger i alla slag.. dock kan jag faktiskt ha svårare för rosa, även om jag älskar färgen i sig.
Men jag tycker det blir too much med blont och rosa (inte alltid, ibland funkar det).. man blir som en stor ljusskylt "Titta hit!" eller för mycket barbie över det hela.

Brunetter och rosa tycker jag är skitsnyggt däremot ;) Men eftersom jag är blond så, så nja. Men jag älskar rosa i detaljer.
Som klänningen jag köpt nu.. den är svart men blommorna är rosa. Fin balans :)

7 september

Är det normalt att ha sådan dialog i sitt huvud, en dialog som om man har två människor i tankarna. Men det är ju bara jag, jag som är dessa två.
Men samtidigt känns det inte som det är jag för jag kan inte få dialogerna att sluta. Sluta! Jag orkar inte.

Jag är en förnuftig människa, jag vet.. jag vet att allt den fakking skiten jag ser är inte riktigt. Det är fejk, fejk, fejk. Men endå påverkas jag som om det vore på riktigt, trots jag vet.

Jag vet ju att jämföra sig med något som inte ens är verkligt är korkat.. helt omöjligt att likställa sig med det ju, speciellt när jag vet att verkligheten är inte alls som illusionen vill få en att tro. Har ju sett verkligheten själv.
Endå är det illusionen som fastnar på min näthinna och som får mig att föra denna jävla dialogen mellan två röster som jag inte ens vill ha i mitt huvud!


Älskar hennes röst.




Av alla 100 artister som gjort denna låt, Hallelujah, så gillar jag hennes och orginalet bäst.
Men gå in på denna länken för denna videon är bästa upplagda men får fan inte
lägga ut den :P
http://www.youtube.com/watch?v=bsuXbkrA_AQ&ob=av2e


Leonard Cohen.. orginal är alltid orginal :P

5 Septemeber - Cars cars cars

Jag kan inte sluta skratta åt Patricks kommentar igår, när en ung kille stannade brevid oss i sin bil (luffig bil som han försökt styla, vilket jag hatar.. jag anser man köper en bil som är stylad i designen till ex audi RS 5) vid rödljuskorsning.
Armani-solbrillor, kragen på t-shirten uppe, satt så som unga killar tycker är häftigt.. och så klart när det slår om ska han gasa som sörren.
Kunde inte sluta skratta, inte Patrick iheller. Som vi båda tyckte, det är såå mycket häftigare att i så fall glida i en snygg, dyr bil.. bara glida om.. inte gasa och tro man är häftig. Exlusiva bilar behöver man inte göra så med.. dem är ju redan så jävla häftiga i sig att man behöver inte hävda sig mer, haha.

Och då dyker ju en BMW 5serie, vit lack upp bakom oss och Patrick "ja en sådan bil, har man en sådan ska man inte gasa så, man ska bara glida.. mycket coolare attityd."
Sen ser han att BMWn har röda skinsäten och han bara "Vänta är sätena röda, vet BMW gör så med visa bilar.. ja.. ja fan det är röda skinsäten" Och helt upprörd BMWälskare som han är "Det är ingen BMW för mig längre.. det är en.. kräkbil!!!"
Vek mig av garv.. hans sätt att säga saker på.. hahah.. okej.. kräkbil.. jag hade inte sagt nej om någon gett mig den i alla fall :P


Min drömbil.. haha.. inget man behöver styla iaf. Så nice i sig själv :)


Eller i denna färgen, metallfärgad eller vad man säger. Kan något
annat göra en mer upphetsad.. haha



Va sådan som dök upp bakom oss. Dem är fina för BMW (jag är inget
fan till BW annars)

4 september - Äkta vänskap

Jag är så tacksam för mina systrar Evelina och Nadine, jag är så tacksam för Maria. Jag har insett i mina "vuxna" dagar att vänskap är inget som växer på träd, i alla fall inte den vi har.

Man kan komma överrens med personer, tycka om att umgås.. det betyder inte att man har djupliggande vänskap. Men någonstans har jag endå fått för mig att vänskap som jag har med mina systrar och Maria går att få med andra.
Men jag har märkt att så är nog inte fallet. Vi har samma syn på vänskap för vi har vuxit upp med varandra, vi har varit med och format varandra i bra och dåliga stunder.
Vi delar inte bara vänskapsyn, vi delar livsyn..vilket gör att vi hamnar i bra balans. Vi ger och vi tar i rätt mängder utan att tänka på det.
Vi behöver inte tänka oss för i hur vi agerar mot varandra. Det kommer naturligt.

Vi har alla fyra utvecklat vänskapsrelationer åt egna håll med.. men alltid när det kommer till kritan så är det varandra vi vänder oss till. Behöver jag falla så vet jag ingen annan som skulle fånga upp mig bättre än dem utav alla mina vänner.
Men så bra vänner som vi är mot varandra, är det naturligt för mig att agera likadant mot andra vänner. För det är så jag lärt mig att se på vänskap. Men jag har märkt att utan dela samma tanke så blir det oftast att ena ger mycket mer medans den andra tar mer.

Att hitta så bra balans och naturlig vänskap som vi fyra har.. jag skattar mig lycklig som ens fått det med dem. Hade kunnat va ingen.

Tack för er :))

Systrarna Nadine, Evelina och jag


Marias blick där är bäst :P




3 september - Nostalgi

Jag saknar ha en utekväll med tjejerna. Vi har så mycket åt olika egna håll..speciellt Maria som yrar i hela Sverige och jobbar :P
Men kommer säkert en kväll snart hihi. Ska i alla fall ha en med Mia nästa helg :)


Men våra tider då vi va helt små (14-16) vi varje fredag och lördag va ute och härjade..
Där har vi minnen att skratta åt. Hur kunde vi ens hitta så mycket fester alltid?

Andra må tycka vad dem vill men jag och mina två systrar och Maria (som alltid insisterade på hon också va vår syster) vilka tider vi haft.
Vi om några har verkligen varit fjortisar.. men faaaan va baaaaall vi hade, vilka äventyr vi hamnade på.
Därför jag idag inte stör mig på alla dessa små som är fjortisar, jag vet vilka minnen dem kommer få :) Låt dem ha sin tid :)

När vi inte fick komma in på Fredriks fest, för hans tjej, och vi satte oss på lekplatsen utanför..sen va det folk som kom ut till oss (vi va säkert roligare).
Och jag höll på med min vinflaska (än idag kan jag inte få i mig vin hihi) som jag satt och slickade på för ville ha all vin jag kunde komma åt och en crepy kille kommer och sääger "verkar nice, du kan få något riktigt att suga på"
Och jag blir vettskrämd, springer och gömmer mig bakom Kalle och whinar. Sen satt vi i en busskur och väntade på att Elias skulle jobbat färdigt (jobbade på ett bageri).
Stelfrusna och kom 5 på morgonen (fast med nybakt bröd).. men bara gick med han hem och däckade.


Eller en nyår och jag blev så klart för full och spydde ner lillbrossans rum och föräldrarna som också va hemma blev skitförbannade och en annan tjej sprang runt och letade efter mig, en tjej jag bara minns hade rastaflätor och va skitförbannad på mig. "Jag ska slå den jävla barbien, var är hon"
Så min syster tog en kasse med ciderflaskor och dängde i huvudet på henne..och sen sprang hon och gömde sig bakom en killkompis.. hahah.
Anzoo blev utkastad, veeerkligen kaastad, från huset. Jag står där ute full och trött och så ser jag bara henne flyga ut genom dörren, över trapporna, rätt ner i snön.

Då ringde vi mamma (så klart) och hon kom på noll tid och hämtade oss.. kändes inte tryckt va kvar där en enda sekund.. hahah.



Vi har så mycket sjuka minnen att skratta åt. Det är det som gör att trots vi inte hinner umgås lika mycket och är helt egna individer åt egna håll så har vi så mycket som knyter oss ihop :)
Och för punktera..vi festar inte likadant idag.. men fan det hade varit gött ibland att få återgå till den åldern.

Det bästa med den är alla frukostar vi dagen efter har samlat ihop oss på och diskuterat gårdagen.
Vilket vi faktiskt gör än idag ibland, speciellt nu när vi systrar är grannar :)
Vissa saker ska man behålla, andra får bli minnen, hihi.


Va långt inlägg, grattis om du pallade läsa :P


2 september

Känner jag nåt min gräns. Man vet om hur vissa är som personer, men i min föräldrars hus där jag vet jag kan stötta på dem för dem är vänner till min bror och syster så försöker man endå hålla en trevlig miljö.
För jag vet att bara för jag inte gillar en person/en persons sätt så ger det mig ingen anledning att vara otrevlig, speciellt inte när det är mina syskons vänner.

Men allt har en gräns.. vissa beteende är bara inte okej. Vem bestämde lixom er till gudar att tro ni får säga vad ni vill om andra. Lägg ner energin på er själva.
Att gå fram till okända människor och förolämpa dem finns ingen ursäkt för och det gör mig förbannad att denna person tycker det är okej att göra så.
Någon måste ju säga ifrån och då bryr jag mig inte vem du är.

Eller att en annan, jag vet du läser min blogg but I dont care, "jag säger det hellre till personen än gå bakom ryggen".
Mmhmm.. det är därför min syster berättar att denna tjej sagt det ena och andra om mig och mina systrar. Jag är bara söt med smink, Nadine är sur alltid, Evelinas ansikte är fult och att Yvette är "gruppens hora".
Eller va det denna med.. min bror ser ut som han har anorexia och hon hade inte kunnat ha en sådan kille, men guess what.. han är ju inte din kille!
Det har hon inte sagt direkt till någon av oss.

Och vem fan ger en person rätten att säga så.. speciellt när hon ska föreställa min brors vän. Vem sitter och snackar så om sin kompis familj?
Förlåt men är man bing? För vilken normal person tänker så ens om sin kompis familj. Skaffa självförtroeende så kanske du slutar tänka så mycket på andras utseende!


Jag tycker inte ens att sådana personer ska få komma in genom mina föräldrars dörrar för min föräldrar har ett så jävla mycket mer värde än så.
Sån negativ energi ska inte finnas i deras hus helt enkelt. Vi är inte uppfostrade till sådana människor men i det syftet har mina syskon fått så bra hjärta att dem alltid ser det goda hos en människa, även hos en väldigt negativ.


Men jag.. jag har nåt min gräns. Är ni hemma hos mina föräldrar samtidigt som jag är där så vet ni exakt vad jag tycker om er och ert jävla skit!


1 september - Att få en komplimang

Nu kanske jag är en surrkärring men jag fattar inte varför så många tjejer (i alla fall de bloggar jag läser) måste skriva ut VARJE gång en kille raggat på dem eller sagt en komplimang.

Skulle jag göra det skulle min blogg inte handla om något annat.. haha. Och inte för att jag är världens sötaste.. utan för att killar raggar på ALLA tjejer, när man tar tåget, bussen, går för handla något i en livsaffär (jag har haft en jävla stalker inne på coop forum som jobbat där, lol).. ja bara så fort man lämnar huset.
Det spelar ingen roll vart man är på väg eller gör.. det dyker alltid upp någon kille

Kanske är det jag som tänker fel men jag tar inte åt mig av en komplimang som en kille säger till mig för jag vet att så säger han om många andra tjejer.
Och speciellt när man är utomlands.. ooh ta det som en komplimang att killarna drar i dig och säger du är så vacker "gift dig med mig, skulle bli så lycklig, älskar dig".
Det fattar jag inte ens hur man kan ta som en komplimang för det är ÄCKLIGT sättet dem säger det på och sen säger dem det till exakt alla tjejer.
Och killar här i Sverige med.. jag vet hur dem funkar :P

Men jag förstår inte själva grejen varför man måste berätta VARJE gång en kille sagt något, jag gör inte ens det till mina vänner irl för det skulle bli så uttjatande om jag berättade VARJE gång (kan jag berätta när det gäller helt sjuka raggningsknep eller så för det skrattar vi åt).
Men annars håller jag sånt för mig själv.. vem fan bryr sig om att killar säger jag är vacker. En sak jag kan leva på själv i så fall :P


Och en sak som för mig är oehört viktig.. jag har aldrig låtit någon utifrån bygga upp mitt självfötroeende, inga raggningsknep för få mig, inga komplimanger får skapa mitt självförtroeende. (Klart man kan få bli glad och ta det till sig men jag bygger inte mitt självfötroeende runt det).
Bygger jag upp mitt självfötroeende på det kan andras kritik rasa det också.

Så det är lixom.. lika mycket som jag får komplimanger lika mycket får jag folk som säger negativa saker.. I do not care.
Den enda som kan sänka eller höja mig är jag själv and I like it like that.


Fan har (gissar på att det är yvve och jocke) gjort med Eddy :P


RSS 2.0