Bara om

Har ni någonsin stått framför en person och inte haft några ord?
Allt är bara så fel med allt hos denna människa.
Har ni någonsin tänkt och undra vad denna person gör här?
Trots ni försöker se det som är bra hos denna människan så överskuggas det av allt som ni inte står ut med hos denna person.
Har ni någonsing velat sudda ut allt hos denna människa? Om denna person bara kunde bli en människa du kan stå ut med för era fotspår är gemensamma.



//Out

Vad för klänning till nyår?

Nyår imorgon och jag har inte handlat någon ny klänning just för nyår. Tradition som tjej lixom men ja, detta nyår blir väl.. antingen en klänning jag redan haft eller en "gammal" klänning men som jag inte haft än..har en del köpta men icke använda :P
Fan man hinner tröttna ju innan man ens fått ha dem på sig :P


1. Orkade inte sätta på mig men den är finare på men aldrig använt den.


2. Iheller aldrig använt, bara lånat ut den. Kanske kan man spreja
glitter bara på det blåa eller bara spraja glitter på "bandet" och rosetten.
Om det ens blir fint med glitter?



3. Haft den en utekväll.


4. Och denna ja som jag inte iheller använt för jag har lite problem med få in töserna.
Men orkar man stå ut med att det stramar där så för jag tycker den är mest "nyår".



5. Eller denna röda som jag ääälskar men använt några gånger.
Men den gör min pojkvän tokig, muhaha.



6. Sen har jag denna som man inte ser hela klänningen på.
Tänkte inte ha den rosa igen för hade den förra året. Men har den i svart, vit och lila med.



Ja det va ju några, men vet inte vilken jag ska välja. Det är inte samma sak när man tar något som redan finns i garderoben.. även om det aldrig är använt.


//Out


Snart nyår

Vi har bestämt oss. Bebisarna ska få heta Nike (med uttal som det stavas och inte som märket hihi) och Baily. :)

Snart nyår.. denna nyår bryr jag mig inte alls om på samma sätt. Varje år gör man det till så big deal och man sätter så höga förväntingar.
Förra året när vi gick ut.. det är en vanlig kväll ute som alla andra festkvällar, samma folk, samma musik..samma grej.
Men så blir man besviken för man bygger upp nyår som något så mycket mer. Hade man sett det som en vanlig utekväll hade man haft skitball men man förväntar sig mer på nyår..och vad det ska vara vet jag inte.

Men detta året, jag bryr mig faktiskt inte.. vill inte ens gå ut. Jag har checkat ut på grund av detta vädert.. jag återkommer med festkvällar när kylan/snön försvinner.
Plus januari 2011 innebär stora förändringar för mig att jag fokuserar mig på det och struntar faktiskt i 2010:s nyår.
Så mycket mer spännande saker väntar för mig, hehe.


Det finns en sak jag hade velat göra så mycket mer än fira nyår och det är att åka utomlands. Grymt sugen på det. Åka med tjejerna. 
Bo på hotell, går ner till stranden på morgonen och bara ligga där fram till 15-16, gå tillbaks, vila sig, gå upp och fixa sig smått för att gå ut och käka någonstans, dricka lite, skratt och skvaller.
Tillbaks till hotellet lite på lyran och festsminka det sista och på med något snyggt (slippa jacka och massa saker och billig taxi, caaabshooots hihi, som kommer direkt är det bästa haha)
Och ut för kvällen, gratis klubbar, inga köer..bara springa runt överallt och uppleva massa balla saker.
Det hade jag velat nu.. inte festa i denna kylan.. orkar inte längre, mitt skelett knäcks av kyla :P


Så verkligen, detta året har jag checkat ut..verkligen blivit en "ofestare" och det är på grund av denna kylan och snön.. jag står inte ut. Är inte lika stark som innan och tänker bege mig ut i festkläder och högklackat trots is och snö :P
Har jag börjat bli gammal? Haha

Och jag fattar inte hur jag har klarat av förr att under vintern gå ut i klänning utan strumpbyxor, haha. Men jag har aldrig gillat strumbyxor och gör det än idag inte..därför jag väljer att stanna inne för jag kan idag inte längre bara gå ut i klänning :P
Men strumpbyxor dödar mig.. jag har försökt oändligt många gånger men jag får såååååna kliattacker på benen och jag klarar mentalt inte av att strumpbyxor klämmer i midjan. 
Har jag satt på min strumbyxor så kan jag oftast stå ut med att ha dem på i alla fall tills vi drar ut och sen kommer in i värmen på nattklubben.. men sen åker dem, springer in på en toalett. 

Haha guuud vad jag alltis skriver en jääävla massa och svamlar :P


//Out

Blivande mamma :)

By the way.. jag ska bli mamma..till två underbara sötingar :)) Jag och P har pratat om det ett tag, båda är från djurfamiljer och jag dör nästan av "tystheten" här hemma.
Jag är så van att det lixom ligger djur överallt, som tar min plats i soffan/sängen, lägger sig på min dator när jag skriver, biter mig i tårna när jag sover, lägger sig hos mig när jag är ledsen eller för dem bara vill bli (fast dem är vuxna idag) små bebisar som man ska gosa i sin famn.

Så av någon anledning så kom P på att han hade ju fått tips om att gå ut på blocket för kolla för där skänkes många katter som behöver ett hem.
Så bara för "skojs skull" gick jag ut och..där.. där va dem.. mina bebisar :))

Hade lagt ut annonsen en timma innan jag gick in och kollade.
En familj som har en honkatt som fått kattungar familjen inte kan ta hand om. Nu är dem 7 veckor..så vi ringde och vi va dem första, fick komma när vi ville och se på dem så vi åkte direkt.

Enligt regler måste kattungarna va hos mamman fram till 12fte veckan men när vi va där så sa hon "ni kan ta dem redan 9onde om ni vill". (Ville väl bara bli av med dem snabbt).
Men nej sa jag.. inte för det är regler men för kattungarna behöver och ska va hos sin mamma fram till 12fte veckan.
Det har jag lärt mig sen jag varit liten. Fram till 8onde veckan är dem beroeende av mamman. 8-12fte veckan uppfostrar mamman kattungana och lär dem hur en katt ska bete sig.
Sen lämnar hon dem och dem kan ta hand om sig själva.. och där kan vi ta över :P

Men det va ok för henne att dem stannade tills dess. Så i slutet av januari har vi två bebisar :) Vi hade planer på ha två stycken just så att när vi jobbar eller så så har dem varandra..så vi har varit ute efter två från en syskonkull, enklast.
Och här va dem.. precis två kattungar som behövde ett hem.


Våra blivande bebisar :) Kom gärna med namnförslag.
P vill Snobben eller Einstein till hanen men nej tack säger jag
så kom gärna med förslag :P
Sadora har jag fastnat lite för flickan eller Selin..men gärna förslag som sagt hehe.




//Out

29 december - Reahandel

Igår åkte jag och kille för kolla lite i affärer. Inte för jag trodde jag skulle hitta något bara för det är rea. Jag får inte det "reaviruset" som många andra verkas drabbas av.

Jag vet när jag gått i butiker sen innan att det finns inget jag gillar.. så klart det inte finns mer saker på rea, same shit ju.
Och är det bara jag som tycker att detta med rean inte är som förr? Jag tycker att när man går in i en butik så är det mycket som INTE är på rea och så hänger det typ i ett litet hörn hänger lite reakläder.
Mellandagsrean ska just va den rean då det verkligen är REA..speciella readagar, men inte nu längre tycker jag.
Jag tyckte att förr va det mycket mer rea i butikerna och jag tycker man bara hör mer och mer om hur butiker lurar att det är reapriser.. men icke.

Men människor kan väl ha huvudet på skaft med. Jag har sagt det.. jag varken under reatid eller vanlig tid till exempel går och köper en dator eller annan teknisk pryl själv. Säljarna skulle kunna rippa mig off totalt föt jag har noll koll på sådant.
Jag tar alltid med mig en kunnig. Och där jag är kunnig som kläder och så, jag vet vad piserna brukar ligga på och jag får inte reaviruset bara för där står rea på det. Bara tar och handlar utan tänka till "är det verkligen rea och behöver/vill jag verkligen ha det".

Jag har kommit till sån punkt, rea eller inte, jag orkar inte handla hem massa kläder och skor som bara sen ligger i garderoben. Det ska säga "klick" direkt annars tar jag det inte. Inget "mja men endå fint, helt okej, kan va bra att ha".
Säger det inte klick så nej.

Men klart awesome om man hittar på rea.. jag blir alltid skitglad när jag gör det :P Jag är inte en person som "ooh kolla så mycket dessa kostade..coolt" Jag skäms om jag lägger ut för mycket pengar på något.
Men hittar jag det billigt.. övernice. För det är enkelt hitta dyra saker, men hittar man bra saker till ett billigt pris..super :)


Men igår blev det ett bra pyjamasbyxor (har en förälskelse i pyjamasbyxor) som inte det va rea på men whatever. Och en kofta till min bejb..dock rea 1000kr halva priset..yes :P

Ja det va det :P


Tiden går verkligen fort..för mig ofattbart att jag kommer göra det, genomgå det. Det som bara varit tankar så länge blir snart verklighet.


//Out

27 december - "Aaamen VAA"

"VA?!...vaa? Amen Vaa?!" Var det enda jag fick ur mig när jag stod i duschen och hade bett min kille gå och hämta en tjocktröja som jag inte använt på flera år. Kände för ha en riiktigt stor och mysig tröja på mig.

Han kommer in för ge mig den och säger "Men det är något i armtröjan."
"Muhaha en riiktigt stor spindel" svarar jag för vet den bara legat nerpackad så länge. Men Patrick känner efter och ur drar han min bh.

Och jag tittar med enorma ögon och bara "VA?! Vaa?! vaaa.. amen dääär är min bh som jag varit av med i flera år!!!" Hahah.

Jag minns när jag för 2-3 år sen blev av med den och ooh vad jag letade och letade för va en favorit bh med snyggt matchade string till.
Men nej jag hittade den verkligen inte.. till slut gav jag upp och ibland har jag tänkt på bhn.. bara sån tanke "vart fan egentligen tog den dära bh vägen?"

NU vet jag, hahah. Och Patrick "Roliga är att du är ett kontrollfreak men endå minns du aldrig vart du lägger saker eller vet vart dem hamnar"
Mmm gör jag kanske inte.. men jag MINNS.. jag minns varenda litet plagg jag har, jag märker om en trosa bland min 2-300 är borta, jag märker om någon luktat på mina parfymer och inte satt tillbaks på exakt det sättet dem stod på :P
Men sen vart dem hamnat vete fan.. Och alltid är det någon annan som får skulden, muhaha..i detta nuläget oftast min pojvkän hihi.

"Du börjar alltid skrika på mig sen hittar du det och inser det va du själv som förlagt det." Äsch, endå hans fel på ett eller annat vis anser jag :P


//Out

25 december - Annorlunda jul

Min juldag började bra :) Jag är så lycklig över att jag fick Viktors Rolfs - Flowerbomb bodylotion. Har deras parfym. Och jag bara kände.. behöver inte ha något mer på denna jord :)

Jag smörjde in mig direkt och.. ooom myyy good den är underbar :)) Gick och luktade på mig själv hela tiden. Har inte köpt den själv trots jag så gärna vill ha den men lägga ut 5-600kr på en bodylotion känns galet.
Men att få den i present är ju perfeeeekt :)
      

Senare började vi göra oss i ordning och vid 14.00 körde P lämna av mig hemma. Men så känner vi att det skakar och känns fel i bilen. Först sa P det kan vara obalans i däcken för där ligger massa med issnö.. men sen efter börjat komma mot burlöv känner vi att något är nog fel så väljer att svänga av in mot Burlöv och då märker vi på avfarten för vi hör gnisslande ljud "Vi har punka!!"

Så vi kör mot närmsta vi kan stanna som blir lidls parkering. Där vi får rinag efter P:s pappa som kommer tillsammans med P:s svåger. Men efter lite om och men blir det att vi får ringa bärgningsbil. P:s svåger kör mig hem.
Så jag firar jul och tänker "skönt det löser sig". Det enda vi inte ville va att behöva lämna bilen öde på Lidls parkering i Burlöv.. Haaaalloja, kan man räkna med den är lensad sen. (Fördomar kanske? JA.. men med alla rätta för där händer skit konstant och sätter man en dyr bil med dyra grejer obevakad på en tom parkeringsplats.. 1+1 blir alltid 2).

Men jag kände att det fixar sig, bärgningsbilen skulle komma. Men hemma efter FYRA timmar ringer P och säger han sitter fortfarande i bilen och väntar. Ger upp och hans pappa kommer för hämta honom för han började bli kall och frysa.
Och jag kännersån jäävla skuld. Suttit i 4 timmar, skulle ringt mig!

Och jag tycker det är sanslöst för frågade när bärningsbilen tänkt komma och han sa att dem vet inte.. dem hoppas innan midnatt. Va 17 ärende före honom sen prioriteras alla bussar (även om det är nydligare dem fastnat) och så före personbilar.
Jag fattar tanken men efter ett par timmar ute i kylan kan man inte ignorera personbilarna (då får också bussarna vänta lite, en nydligare "olycka" kan vänta än en person som suttit i flera timmar).. människor kan frysa ihjäl!! Tänk så hade han suttit fast mer öde och inte kunnat ta sig därifrån.
Ja enkla svaret dem ger är "ja du får sitta där då".

Så P hinner bara få komma hem, slänga i sig mat och sticka igen med sin Svåger för han vill inte lämna bilen där. Tar sitt sommardäck (för nu hade han inte reservdäck för det medgår inte i köpet av bilen för dem säger att det är punkteringsfria däck.. haha lol eller vad?) för att sätta så han bara kan köra hem bilen och ställa den.

Men sen får dem något problem med någon bullt.. så dem hämtar upp mig i Malmö, kör tillbaks till Eslöv för lämna mig och hämta andra verktyg, kör tillbaks till Burlöv.
Så jag vet inte, någon gång i natt kom han hem.. jag hade somnat i soffan.

Min bejbi.. fick en annorlunda jul. Jag sa "Denna jul kommer du aaaaldrig glömma iaf hihi". Så jag tänkte pyssla om honom idag, det förtjänar han faktiskt.. hehe.

//Out

Dresses

Fått förresten min klänning jag beställde. Satt bra i storlek men den va inte lika fin på mig som på försäljningsbilden.
Men orkar inte lämna tillbaks den och får väl se om jag använder den någon gång :P








Denna vet jag inte om jag ska ha kvar för den är för liten över brösten, på denna bild
har jag inte ens dragit upp dragkedjan helt, spräcker klänningen då.
Men älskar den annars. Tycker om modellen.



//Out

Mitt är mitt.. men och?

Säkert att det är juletider för människor är sura och på gnabbhumör som det vore helt andra tider tycker jag.

I fredags efter jag slutat jobb kom P och hämtade mig, utanför mig finns en godisaffär. Patrick ställde sin bil på deras parkering (som jag vet inte är en parkering utan en väldigt bred trottoar, för det ligger precis i kurvan av slutet på gatan så.)
Men då kommer mannen ut och riktigt oförskämt säger åt oss att vi inte får stå där, det är till för kunderna (som han endå inte har).
Men jag säger jag ska bara hämta min väska i huset som ligger intill så går snabbt.. men NEJ flytta bilen lixom. Då säger min kille.. "okej men då går jag in och handlar något då blir jag en kund"

Mannen svarar "Nej du flyttar din bil nu". Då brusar jag i taket.. att får inte han stå där (som blir tillochmed kund) får fan ingen annan iheller för jag VET det är en trottoar och ingen parkeringplats egentligen. Bilarna blockar gående att kunna gå på trottoaren så.
Så gapar han att det är hans mark och blabla. Men nej nej.. han äger kanske en bit ut från affären men dock fan inte hela trottoaren.
Men jag springer in snabbt för hämta min väska, tjafset leder ingen vart endå. Min kille står kvar ute och tjafsar.

När jag kommer ut, har min kille bara backat bilen så han står mestdels ute på gatan och bara nosen uppe vid trottoaren för den vet vi han inte äger..och mannen säger inte emot. 

Jag sa åt min kille att det är inte värt det. Så när vi sätter oss i bilen säger jag bara "God Jul :)".


Menar, kan inte folk minnas lite vad det är för tid och jag hade fullkomligt förstått om där va kunder som behövde parkeringen, men den va (och är alltid) helt tom.. max en bil någon gång om dagen. (har vuxit upp med den affären och jag vet hur dåligt det gått dem senaste 10-12 åren men dem är dem första riktigt otrevliga ägarna).
Varför tjafsa? Varför ska människor vara så? 

Jag hade inte brytt mig.. det är som hemma hos mig och min kille.. grannarna får låna vad dem vill.. i sommras bara gick dem över häcken och lånade utestolarna för dem behövde fler till sina gäster. Varsegod bara kom och låna.
Grannarna lånar uppfarten osv. Och han erbjöd i sommars, om grannes dotter någon gång kom med sina barn att dem gärna fick låna hans pool. Är till för att användas lixom. 

Varför måste man hålla så hårt "detta är mitt, kom inte en cm för nära då hugger jag". Jag förstår inte det.. jag kommer från en familj som är väldigt givmild och bryr sig inte så mycket om "ditt och mitt".
Och min kille är likadan.. när han berättade för sin granne han ska sälja huset började hon nästan gråta (naaew) för hon sa han är den bästa grannen hon någonsin varit med om.


Nej, jag tycker att leende och mer avslappnat människor imellan behövs.

Fast sen i fredags efter tjafset och vi körde därifrån, kom en kort bit, fastnade vi med bilen..(mina brödrar kom för hjälpa) och sen kom en man för hjälpa oss, så allt är inte negativt :)
Fast sen skickade min bror sms att efter vi kom loss hade den mannen fastnat med sin bil så mina brödrar fick hjälpa honom.. hehe naew.

//Out

23 december - 100% ärlig?

Jag tycker många verkar feltolka detta med att vara ärlig. Att vara väldigt ärlig handlar inte om att berätta ALLT du tycker, springa fram till folk och yttra varje åsikt om till exempel deras kläder.
ALLTID dela med dig av varje tanke du har i en disskution.

Det är inte förrens tankar kommer ut i ord som det räknas om man är ärlig eller inte. Står jag med en person och pratar och tänker "fan vilken ful/fin tröja hon har". Så vem säger jag måste berätta det om jag är en person som alltid är 100% ärlig?
Väljer jag att inget säga så kan man inte använda sig av "ärlighetskortet". Men öppnar jag min mun och uttrycker min åsikt om tröjan så då antingen säger man ju sanningen eller hittar på vad man tycker.

Och jag vet inte varför folk tolkar som att vara 100% alltid ärlig handlar om att alltid säger vad man tycker och att mycket va det skulle vara elaka saker.
Jag klarar inte människor som kräker ur sig taskiga saker och säger "vadå jag är bara ärlig".. Nej du är bara en elak människa som borde lära sig hålla käft.

Jag anser att 100% ärlig handlar inte om att säga allt som pågår i mitt huvud, alla åsikter och alla tankar.. men ALLT jag väljer att säga till dig menar jag.. annars hade jag inte sagt något, då håller jag hellre tyst.
Men mina ord är sanna.
Och får jag en fråga.. jag tänker inte titta dig i ögonen och ljuga.. inte för jag vill göra rätt mot dig (det kommer på köpet) men för jag vet vad jag tänker och jag vill känna jag va ärlig mot mig själv.

Och jag är en människa som tror på raka rör.. om man nu ska prata om något, varför linda in och gå runt? Vill man få något ur diskutionen? Vill man reda ut något? Då kan man inte hitta på massa andra "fina" ord..för då sitter det fortfarande inom en.


Och när jag för några veckor sen va i en klass så hade läraren en diskution med klassen om att en kille där blir kallad för vissa saker av några barn ute på rasterna som gör han ledsen.
Och jag kände bara "snäll använda inte ord som bredd, stor, kraftig.. för dem kallar han tjockis".
Och hon frågade denna killen om det va okej om hon sa vilket ord det va och om han ville säga det själv kanske.
Ja sa han.
Så hon va öppen och använde ordet "tjockis".
Det va vad barnen sa.. dem sa inte "bredd, stor" eller något annat inlindat fint ord.. dem kallade han tjockis och det sårade honom.
Därför ska dem andra barnen höra just det ordet också.. inget annat.
Och jag tror de är bättre att öppna locket helt och lägga alla kort på bordet.. på så sätt får det ordet inte samma makt längre.
Än att man lyfter lite och sen på med locket.. nej..då har man inte ventilerat och jag tror inte på det sättet.



Hehe jaja.. jul imorgon :P

//Out

22 december - Free

Vaknade endå halv 7 idag fast jag är ledig. Men det är skönt att vakna och känna att man har ingen tid att passa. Bara kunna lägga sig i soffan och slappna av med en kopp te :)

Sen satte jag igång att börja städa, här behövs en grundlig städning. Så allt bara från att plocka undan och lägga rätt saker, damma av allt har tagit sin tid. Och tvättar gör jag som sörren, allt som kan och behövs ska in i tvätten så lär väl behöva tvätta 6-7 maskiner idag.
Så jag chillar med dammsugningen.. har endå hela jävla dagen på mig :P hehe

Patrick köpte illustrerad vetenskap - historia till mig som jag kan ligga och läsa.. wiho :) Älskar allt som har med historia att göra, hehe. Och olika frågor som till exempel när började vi med efternamn? Varför har vi en tupp på taket som visar vindriktningen?
Det är såna tankar jag kan få men sällan någon som kan ge mig svar förutom "varför har du så onödiga frågor?"
Men det är sån jag är, random frågor som bara kan ploppa ut, som ett litet barn.. så därför jag älskar läsa sådana tidningar :)

Ooh börjat få ont i övre delen av min mage, som någon stått och slagit flera slag i magen på mig. Fan tänk så är det cancer (fått såna nojja bara för en berättade han fått cancer i njuren och han upptäckte det genom att han började få ont).
Så nu blir jag nojjig jag med fått något.. haha

//Out

21 december - Jullov

Klockan halv 8 på morgonen och ska om ca 25 min dra till jobb. Min sista jobbdag för detta året.. och det ska bli så jävla göööött att va ledig.
Skolavslutning idag och vid halv 5 slutar jag och P kommer och hämtar upp mig:)

Fått låtar av personalen för de vuxna ska sjunga för barnen några jullåtar. Fick frågan igår om jag hade tränat "eeh nej.. jag är endå bara vikarie så.. det får ni sköta" haha.
Men lixom vadå, jag är ju bara det.. jag har inget ansvar när det gäller sådant, så varför ska jag sitta och plugga in en massa jullåtar på min fritid :P
Har ju inte med barnen att göra på det sättet.. en viktig/allvarligt ansvar. Väljer dem göra något kul för barnen och sitta hemma och plugga är det deras ensak.
Inget jag fått va med att besluta om.. så inget jag känner jag ska behöva ta iheller på min fritid :P hihihi. Kan endå stå med och mima, hahah.

Men jag kommer sakna barnen.. min kommentar va till personalen "jag beundrar er för klarar av dessa barn.. men jag är tacksam för jag inte har fast jobb här".
Och aldrig sagt eller känt så innan. Alla som satt sin fot i den klassen förstår vad jag menar. Men end del av mig har endå kommit att tycka om dessa "bråkiga" barn. Man vill och hoppas så väl att det ska gå bra för dem upp i åldrarna för dem är endå människor lixom. Dem har endå vis charm.


Nej, efter idag så jullov för mig med :) Ikväll lär jag nog ta det lugnt men imorgon, när P endå är på jobb, så lär jag tvätta och storstäda huset. Behövs.. mäns städning.. va fan är det lixom, dra dammsugaren snabbt över golvet och färdig? Kom iiiigen, ansträning tack :P hahah

20 december - Citat

Uhållighet är större än styrka, och tålamod är större än skönhet. - John Ruskin

Det är svårt att försökta låta bli att lägga sig i andras tillvaro, i synnerhet inom familjen. Men vi kan lära oss av mannen vars gode vän körde tre mil på motorvägen fram och tillbaka till arbetet varje dag:
"Hur står du ut?" frågade han. "Jag har försökt och jag skulle inte kunna köra en kilometer i den där trafiken utan att börja vråla åt alla idiotiska bilförare som antingen kör för fort eller för långsamt eller byter fil i ett. Ingen lyssnar på en. Jag skulle bli tokig."
Hans gode vän svarade: "Problemet är att du försöker köra varenda bil omkring dig. Jag kopplar av och kör bara en enda bil - min egen."

Vi har bara ett liv att leva, och det brukar räcka för att hålla oss sysselsatta. Om vi ägnar för mycket uppmärksamhet åt hur andra lever, försummar vi oss själva.

Vad kan jag låta bli att lägga mig i idag?


19 dec - Slav under smink

Det va en tanke som slog mig när jag jobbade. Jag själv och alla tjejer/kvinnor runt om mig sminkar sig lixom. Och en sak som gjorde att jag beslöt mig för inte sminka mig va en del på grund av barnen, speciellt flickorna.

Mycket kommentarer om hur fin, söt, fina ögonfransar och så vidare som barnen (mest flickorna) ger. Barn i skolåldern är väldigt lättpåverkade och jag ville bara visa dem att allt handlar inte om utseende.
Och speciellt för flickorna, att man är vacker endå trots man inte har smink på sig (och att dem inte tidigt behöver känna dem vill sminka sig..för underligt dem vill det när alla kvinnliga förebilder/vuxna som sina fröknar och mammor, alla bär smink varje dag.)

Och de på arbetsplatsen sa med att dem skulle aldrig gå till jobb utan smink(både kvinnor allt från 20-30 års ålder till 50+).
Och jag vet mina vänner säger dem aldrig skulle gå till jobb utan sätta på sig smink.. eller åka till stan eller annat där man visas ute.

Och jag menar inte att det är fel att sminka sig men om man tänker efter.. hur mycket är man slav under smink? Jag har avvant mig att känna behovet att sminka mig för gå till jobb eller för åka upp till stan (även om jag ibland endå sätter på mig smink när jag ska upp till stan).
Och jag är absolut slav under smink när jag ska ut och festa.. finns no chance in hell jag går ut till nattklubb utan att ha sminkat mig.
Och vi säger.. jag skulle inte iheller aldrig på en första dejt gå utan smink. I så fall ska jag först ha lindat in honom och han är min innan han får se mig utan.. haha skoja.. men ni förstår.
Så slav under smink är man ju.. eller hur?


Bara en tanke jag haft :P

//Out

Förälder?

Nu har jag redan sagt jag inte vill ha barn och det vill jag inte. Men en tanke jag har och funderat en del på är när folk säger "klart man hellre vill föda eget barn än adoptera, man vill ju ha sina egna gener."

JAG förstår inte det. Jag anser att gener hör inte ihop med föräldrarskap. Jag tror verkligen med hela mitt hjärta, att det kan vara så ibland att (om jag tar mig själv som exempel) jag kan föda ett barn men som inte är mitt barn, det är inte jag som ska va föräldern.
Och med samma tanke då att.. mitt barn behöver inte betyda att det ska komma från mig. Mitt barn som jag ska va mamma till kan finnas där ute.
För det har inte med gener att göra, att föra gener vidare.

Nu menar jag inte att föräldrar som föder egna barn inte ska vara deras föräldrar..(man måste vara övertydlig för det finns alltid spån som läser haha.)
Men jag menar att det betyder inte 100% i alla fall att bara för det skapas ett barn inom någon att den personen är menad att vara den som ska uppfostra och ha barnet.

Och att vissa tror att "det är annorlunda att själv födda än adoptera för då är det ens egna gener". Amen håll käften med gener.
Skulle man älska "egenföda" barn mer för man "skapat kopia" av sina gener? Jag tror snarare att adopterade barn i så fall mer högre procent hamna hos föräldrar som innerligen älskar dem.
Vet ni vilken process och kostnad det är i Sverige att få adoptera? Det är inget man bara gör för man får ett infall.

Kärlek och förälderskap skapas inte bara för man skapar ett barn och därför anser jag det naturligt att någon annan kan vara skapad att vara föräldern åt ett barn som någon annan fött fram.
Så snälla, sluta säga att gener betyder mer.. för ärligt..det gör det inte. Ingen annan än du själv i så fall bryr sig om dina egna gener.
För va bryr du sig om grannes gener och att det måste föras vidare? Vad bryr du sig om någon person som levde för 200 års sens gener? Gener i slutändan betyder oehört lite men en sak som finns kvar mycket starkare är kärlek.
Kärlek är mycket viktigare att föra vidare än ens gener. 

Och för säga för alla spån.. ja gener är viktigt att veta varifrån dem kommer ur hälsomässigsynpunkt.. daah. Föräldrar som adopterar har ju en bra fördel om dem vet barnens ursprung ifall det finns sjukdomar.. thats it.Haha


//Out

Semester på Böda camping?

Sitter och kollar på Böda Camping. Fastnat för det programmet, haha. Jag vet inte varför för jag HATAR camping. Camping och husvagn.. plzzzz shooot me if I ever turn out like them. Hahah.
Min pojkvän hatar det lika mycket, han svär så fort han ser volvo med husvagn på vägarna...hahah. Och jag minns att jag och min pojkvän diskuterade det.

Och, förlåt, med sådant folk är av en vis typ och detta programmet motbevisar oss inte (inte för jag tror dem väljer ta med dem mest normala haha).
Men att det tillochmed finns "finare" områden på Böda camping, 5th avenue.. skojar ni eller? Haha ni ÄR av samma skrot och korn (mest skrot.. haha nej taskigt).

Nej jag fattar inte..varför inte hellre ta in på ett hotell, få frukost serverat och bäddat sängarna och städat rum när man kommer tillbaks.
Så fan hellre det än sova i tält eller husvagn på någon gräsplätt. Är inte meningen med semester att ha semester? Unna sig lyx? Inte bo på gräset :P
Men men vi njuter alla av olika saker ;P

Jag är inte en "fin" människa med näsan i vädret.. men jag skulle ALDRIG sätta min fot på en campingplats eller i en husvagn. Bara för skumt, haha :P Och som sagt va, speciellt inte om det va min semester.. hell no.. no way in my life!!

Nu börjar det igen, hihi


//Out

13 december

Ytterligare en jobbdag över. Jag ser fram emot mitt "jullov" :P Massa julmys med honey.. fast han går på jobb när jag går av jobb.
Men jag kommer i alla fall va hemma hos oss (och inte bo hos mamma och pappa) och han jobbar morgonpasset så vi har endå dagen sen på oss :)
Man få va glad för vad man får hehe.

Vad ska man köpa till honom? Nu ska han inte köpa julklapp till mig för det ska jag få senare framåt nästa år hihi.. när lite förändringar skett ;P
Efter det är ju behov av lite nya grejor så det ska han hjälpa mig med.. hihi.

Men jag vill endå köpa något nu till honom.. men va fan då? Jag hatar köpa något bara för att.. jag vill lixom det ska va "honom" i presenten. Men det finns fan inget.. fan för er killar. Skitjobbiga är ni ibland hehe:P

//Out



Vilken ska jag välja?

Hittade två klänningar som va Vanessa-style men vet inte vilken jag vill ha. Plus är "One size (36-38) stod det. och det kanske är för stort. One size brukar va små i storlek men.. vem vet =/
Drygt beställa och sen passar det inte.


Vilken tycker ni?




//Out

12 december

Sitter denna morgonen medans P sover, för han jobbat natt, och kollar på tecknat på 5an. Spirit, aldrig sett den innan men jag verkligen älskar sådan tecknad och jag mest dels bara gråter.
24 år och gråter till tecknade filmer.. jepps, men jag tycker alltid dem har så fina budskap.. speciellt Disneyfilmer.
Igår va vi på middag hemma hos mamma som hade ordnat en stor bjudning med familjens och allas respektive (bara där blir vi hur många som helst ju hehe) och sen vänner till mamma.
Stormiddag men det va mysigt.
Broderns dotter, Mila, som jag inte sett sen hon va ganska nyfödd.. nu 5 månader.. guud va barn växer på dem månaderna. Sanslöst :P


Nej nu börjar filmen igen och mina tårar rinner redan, tycker så synd om honom och hatar den vita människan (för sanningen är ju att oftast va och är vi så - oempatiska och tror vi är översta rasen som får göra som vi vill.. det är därför jag gråter).

Nej ha en underbar söndag.

//Out

11 december - Sluta färga håret?

Jag har nog bestämt mig.. jag ska sluta färga håret. Jag har länge velat för samtidigt som jag gillar blont är jag fundersam på vad min hårfärg är och hur jag passar i det.
För jag har något åt mellanblont.. även kallat råttfärgat :P Men faktum är att jag tycker inte det är en ful hårfärg.. och göra sedan kanske ljusbonda slingor i det ger skitsnygg effekt i håret tycker jag.
Och ibland tänker jag, kanske får ansiktet en snyggare "inramning" om man inte har så fullt ljus färg men också tänker jag, kanske ser jag skiiittråkig ut i mörkare blont..trist lixom.

Men vem vet hur länge det håller att jag inte klarar färga det.. men just nu känner jag bara "äsch om jag inte färgar det på ett bra tag.. finns något som heter frisööör" Och dit man man ju i så fall bra gå och färga blont igen.

Så känner bara, jag låter håret vara.. trots det kommer se för jävligt ut med utväxten, men tänkte också efter det växt ut en bra bit så kan man nog se vad för hårfärg jag har och då kan jag bara färga hela håret i så fall mot det hållet så ser det kanske bättre ut :P

Men just nu när jag har typ en cm utväxt är det inte lönt, min utväxt ser nästan svart ut jämför med det blonda, men jag vet jag inte är så mörk.. när jag va brunett såg min utväxt överljus ut.. och så ljus är jag inte iheller.
Så jag vet att det som syns nu är bara kontrast mot resten av mitt hår.. så måste det låta växa en bra bit så kanske man ser lättare :P

Ska se bara om jag klarar av det och inte går och gnager mig på insidan av att man ser utväxt, ni som färgar håret blont vet säkert vad jag menar.
När det känns som håret är "smutsigt" när man ser utväxten komma :P


När jag ser det så vill jag bara ha det blont :P



//Out



7 december - Annorlunda?

Är det bara jag som har en familj som min? Asså ibland undrar jag.. exmpel som:

1) Satt och åt middag då min bror utan någon konstighet frågade "Vanessa tycker du om att ha sex på morgonen?"
Jag: "VA? Har du tittat vilka vi äter med innan du ställde frågan?"
Vid oss sitter ju vår andra lillebror och våra föräldrar samt vår morbror. Men han bara tittar och säger "Ja, men jag är HELT emoot det i alla fall."
Haha OKEJ tack för infooormationen inför familjen! Haha.

2) Sitter med min kille och spelar spel med lillbror då min syster kommer fram "Titta vanessa, jag har köpt ny bh" och drar upp hela sin tröja för visa bhn som satt pååå heeenne och min killes min.. hahah och när hon visat drog hon ner tröjan och gick vidare och allt han fick ur sig "Okeeej, det där va jag INTE ALLS beredd på."

Och jag har exempel efter exempel på liknande saker.. brossan kommentar glömmer jag aldrig "ibland önskar jag att jag kunde va sån.. slyna!" och jag höll på spotta ur drinken jag drack och bara "whaat?!" Va fan är det att säga i en konversation.. hahah.

Jag kan säga så.. min pojkvän har fått se mycket och höra mycket och bara haft stora chockade ögon många gånger. Och jag återkommer bara till det jag sa första gången innan han fick träffa familjen "Min familj ÄR annorlunda, både säger och beter sig som flum."
Men det är tur har tar det bra, det får han bara till gott skratt. En annan kommentar till mig "Ska ni ha sex?"
Jag "Neeej.. och du jag har mens så"
Sis "Ja och, jag har svamp!"
Min kille började asgarva "asså eran jävla samtal asså!" Inga vettiga sammanhang och inga vettiga konversationer :P


//Out



5 december - Way off?

Är det jag som inte "mognar" med min ålder eller är det många andra som mognar snabbare än vad dem är för sin ålder?
Okej 24 är faktiskt inte så jävla ungt..men endå i min värld känns det så.. när man pratar om skaffa familj och barn.

När folk kommer in på det så känner jag "familj och barn? Är du galen.. jag är BARA 24" Medans dem känner "ja du ÄR ju 24.. time to make babys"

Jag lever nog i en helt annan uppfattning.. det där familj och barn, jag vet inte hur långt ner på listan det livet kommer.
Varför ska jag 24 år binda "fast" mig. Jag vill ut, jag vill se livet, världen (vill inte bara se malmö lixom), jag vill göra spontana saker som kräver att man inte har ett barn att ta hand om.
Jag vill bara kunna känna "nej fan vi tar en resa dit och bara göra det som känns skönt för dagen i en vecka."
Jag har redan ansvar nog med att jag måste se till att jobba.. efter det vill jag känna att all tid är MIN, så länge jag "fyller kvoten" med jobb kan jag va hur galen jag vill sen, göra vad jag vill.

Jag älskar festlivet, jag älskar att kunna när jag vill välja att klä upp mig, sitta med vänner och dricka, ut och dansa, göra galna saker.
Som förälder anser jag att man kan fortfarande festa MEN man måste planera det (fixa barnvakt och shit) och man som förälder har kanske lite mer att tänka på.
Beter jag mig som en galning ute så är det bara jag som får "skit" för det lixom. 

Så när folk pratar familjeliv.. nej jag fattar inte.. vadå familjeliv? Festliv menar du väl? Ut och leva livet menar du väl?

För jag menar.. sen när du väl är förälder så är du det för livet. Och jag erkänner.. jag är för egoistiskt för skaffa barn, mitt liv är MITT liv just nu.

Men många runt omkring, antingen så har dem redan sin familj eller snackar om hur gärna dem vill.. Bara jag som vill leva? Haha nej skoja, det kan man göra på många olika vis.
Men jag känner.. är jag way off som inte ens har familjeliv i tankarna? Jag har skor, klänningar, utomlandsresor osv i huvudet.





//Out

2 december

Asså fan december månad redan. Kändes som året precis hade börjat fan, jag minns nyårsfirandet som det bara va 2-3 månader sen. Sjukt fort tiden går (och det tycker jag man alltid säger). Men endååå.

Är på mitt favoritställe denna veckan (trodde det skulle va december ut men tydligen så går en annan förskoleklass på deras skola (lånar deras utrymme för dem saknar på sin skola) och det är där jag ska va sen.
Och vad dem har förberett mig på den klassen och vad jag sett.. det känns redan tungt, ska dit på måndag.. det sa jag till dem med, jag har aldrig bävat förr men nu gör jag.
Jag ser hur personalen i deras förskoleklass håller på att knäckas, jag ser hur trötta dem är på dagens slut. Så jag känner lite oro faktiskt. Pöh.

Men i alla fall så har jag denna veckan haft en bra vecka, glad att vara där :) Visste redan via min lillasyster som mött en fritidspedagog som jobbar där, att hon sagt till min syster hur gärna dem velat ha mig där men varenda gång dem ska in och boka så är jag redan uppbokad.
Sen efter prat i veckan och man fått höra att dem va lite förbryllade vart jag tagit vägen då jag itne ens längre fanns kvar på listan över vikarier. Och hur gärna och ofta dem försökt att se om jag fanns med men icke (va då jag jobbade på Hilton så hade gjort mig osynlig).
Man blir så jävla glad.. speciellt eftersom jag trivs som fisken där.


Naaew min kille skickade precis sms och skrev om vi endå inte skulle skaffa katt. Jag som varit lite för det för jag saknar såååååååååå att ha djur hemma, Hund är för stort ansvar nu men en katt hade varit mysigt :)
Eller två :P
Men han har sagt nej för tyckt det inte är läge med tanke på allt annat runt omkring, men nu fick jag det smset att han faktiskt med saknar ha djur omkring sig. Naaew.
Och en av tjejerna på skolan kom idag och sa deras katt fått kattungar de ska sälja sen.. faith? Muhah

//Out

RSS 2.0